Politică

Dragos Mircea n-a putut dormi...!

Mihai Boicu
19 oct 2007 863 vizualizări
Fostul consilier pe problemele romilor cere instantei repunerea sa in functie u Marian Chinde sustine ca a fost discriminat pe motive de culoare, dar si politice, precizind si ca are doua pensii alimentare de platit...

Ieri a avut loc primul termen al procesului in care Marian Chinde, fost consilier la cancelaria prefectului, contesta decizia luata de inlocuitorul lui Ion Oprea, Dragos Mircea, aceea de a-l elibera din functie. Prefectul Dragos Mircea sustine ca a luat decizia in conformitate cu prevederile art. 39, alin. 4, din Legea nr. 340/2004. Conform acesteia, inlocuirea unui prefect din functie duce automat la schimbarea cancelariei sale. Evident, noul prefect putea retine in cancelarie si oameni numiti de Oprea, insa acest lucru nu s-a intimplat. In actiunea formulata, Chinde scrie ca "domnul prefect (n. r. - Dragos Mircea) nici nu a putut dormi, in sensul de a se odihni, in noaptea de dinaintea publicarii HG 1037/2007 in Monitorul Oficial din 3 septembrie, pentru a putea lua o decizie corecta in acest sens!!". Pitorescul cererii se observa lecturind, mai departe, sustinerile lui Chinde, care adauga faptul ca "in zorii zilei de 3 septembrie a. c., prefectul a asteptat cu nerabdare aparitia Monitorului Oficial, pentru a-si indeplini visul cu ochii, in sensul ca «consilierul pe problemele romilor» sa nu-si mai desfasoare activitatea in cadrul Institutiei Prefectului." Marian Chinde nu intelege nici de ce apare in ordinul privind eliberarea sa din functie "informatia" ca a Ion Oprea a fost schimbat. Modul inedit de a-si sustine cauza nu se opreste aici. Chinde precizeaza si ca nu este de acord cu folosirea... majusculelor in ordinul emis de Dragos Mircea. In final, fostul consilier pe problemele romilor sustine ca ordinul este nelegal si netemeinic, "fie din punct de vedere al formei, fie din punct de vedere al problemei de fond". "Si asta deoarece cadrul general al contractului meu de munca cu Institutia Prefectului este reglementat de prevederile Legii 53/2003, privind Codul Muncii. Consider ca domnul prefect Dragos Mircea mi-a ingradit dreptul de a munci cinstit si onest", conchide Chinde. Cu naduf in suflet, fostul consilier precizeaza instantei ca s-a ivit "o situatie extrem de neplacuta pentru mine in sensul ca am de achitat doua pensii alimentare, ratele lunare la banci, etc." Marian Chinde se considera si discriminat pe motive de rasa, culoare si etnie, sens in care cere ca instanta sa oblige Prefectura sa-l repuna in functie. Chinde precizeaza ca in opinia lui, fiind membru al Partidului Democrat, schimbarea sa se datoreaza si criteriilor politice. Daunele morale solicitate in acest proces se ridica la valoarea de 20.000 de lei. Urmatorul termen al procesului va avea loc luna viitoare. (Cristi IRIMIA)


CASETA

Unde s-au dus oamenii lui Oprea


Fostii membri ai cabinetului ex-prefectului Ion Oprea s-au

imprastiat care incotro imediat dupa ce le-a incetat "mandatul".

Consilierul Adriana Vatasoiu a plecat de tot din judet dupa

perioada de doi ani petrecuta la Prefectura si s-a mutat la

Bucuresti. Vicentiu Micheci, directorul de cabinet, s-a angajat in

luna septembrie la Directia Silvica Focsani, pe postul de consilier

juridic. Cornelia Avram, fosta secretara a lui Ion Oprea si fosta sa

sefa de cabinet din Prefectura, a ramas in administratie. Din 15

septembrie aceasta lucreaza pe postul de consilier al primarului

PD din comuna Tifesti, Gabriel Postolache. "Primarul a vrut sa-si ia

consilier si m-am hotarit sa fiu eu. Vreau sa ramin in administratie,

nu stiu daca la Tifesti", ne-a spus Cornelia Avram, care face

naveta de la Foscani la Tifesti. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.