Politică

Piata Unirii, folosita ca moneda politica

Iulia Crețu
16 oct 2007 1350 vizualizări
Primarul Bacinschi a fost de acord ca CJ-ul lui Oprisan sa organizeze Festivalul Viei si Vinului in Piata Unirii u edilul a spus ca nu mai vrea astfel de manifestari in centrul orasului atunci cind opozantii baronului i-au cerut aprobarea in anii trecuti u Piata Unirii isi recapata vechea destinatie insa chiar inainte de anul electoral 2008

Parangheliile cu muzica, mititei, must si artificii de miliarde de lei din banul public revin in Focsani. Cine a crezut ca apucaturile grandilomane marca Marian Oprisan au apus s-a inselat. Editia din acest an a Festivalului Viei si Vinului Bachus 2007, care se va desfasura intre 25 si 28 octombrie, revine in Piata Unirii dupa trei ani, timp in care seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, nu s-a mai implicat ca in trecut in organizarea acestui eveniment. Pentru acest an sint alocati in jur de 800.000 RON (8 miliarde lei vechi), in comparatie cu ceea ce a fost anul trecut, cind s-au alocat numai 53,6 mii RON (536 milioane lei vechi). In 2007, anticipind campania electorala pentru alegerile locale si prezidentiale din 2008, Marian Oprisan reincepe show-urile cu iz politic, ajutat si de razgindelile primarului PSD al urbei de pe Milcov, Decebal Bacinschi. Desi in luna august declara presei ca prefera sa nu mai tina nicio manifestare de acest gen in centrul orasului, oferind ca variante pentru distractie pentru voturi Parcul Balcescu sau zona Stadionului SUD, acum a oferit pe tava baronului de Vrancea Piata Unirii, pentru Festivalul Bachus. "Am zis sa fie ultima manifestare tinuta in Piata Unirii inainte de a intra in reabilitare. Daca au cerut locatia... Am zis ori aici, in Piata Unirii, ori in Parcul Balcescu. In parc e cam aglomerat si a ramas Piata. In partea de organizare nu ma bag pentru nu cunosc, nu noi organizam", ne-a declarat edilul sef. Se pare ca spectacolele dedicate zeului distractiei la vechii greci vor fi date aceluiasi trust care a organizat Euro-Revelionul 2007, Sahia Film si firmei lui Radu Fornea, care se ocupa de contractarea artistilor pentru cintari.


Debut de campanie electorala


Paraschiv Usturoi, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea spune ca ce face Oprisan cu aceasta editie a Festivalului Viei si Vinului este debutul campaniei politice. "Acum e campanie electorala. Domnul primar si domnul presedinte al CJ s-au gindit foarte practic si au actionat in acest sens. Niciun consilier nu a ridicat problema, nu a avut curiozitatea sa vada pe ce se vor cheltui 7 miliarde, la care vine si Primaria cu 1 miliard. Festivalul Bachus din acest an va declansa campania electorala. Inca nu se stiu artistii, nu este comunicare intre institutiile noastre. Institutia noastra nu se implica in deturnarea banului public", ne-a declarat si Paraschiv Puiu Usturoi, seful culturii mioritice. Piata Unirii va fi scena Festivalului Viei si Vinului numai in acest an, din noiembrie-decembrie urmind ca centrul orasului sa intre in reabilitare. Pina miine sint asteptate sa fie depuse dosarele firmelor interesate sa refaca Piata Unirii, iar pe 24 octombrie urmeaza sa fie deschise ofertele. In cazul unor eventuale contestatii, Primaria trebuie sa astepte circa o luna si jumatate pina la demararea lucrarilor. Proiectul de recalificare urbana va fi finantat cu bani europeni, prin programul Phare 2006, in valoare de 5,7 de milioane de euro. Din acest plafon, 15% vor fi suportati de la bugetul local al municipiului Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.