Politică

Numirea noii consiliere a romilor naste nemultumiri

Mihaela Beșleagă
18 sep 2007 608 vizualizări
Romii sint nemultumiti ca nu au fost consultati privind numirea consilierului pe problemele minoritatilor la Prefectura

Inlocuirea fostului consilier pe problemele minoritatilor din cadrul Prefecturii Vrancea, Marian Chinde, a nascut nemultumiri in rindul reprezentantilor filialei municipale a Partidei Romilor. Intr-o intrevedere pe care au avut-o cu prefectul judetului, in care s-au plins despre situatia comerciantilor din piata, acestia s-au aratat nemultumiti si de faptul ca numirea Ofeliei Vlad in aceasta functie a fost facuta de presedintele Partidei Romilor, Mitica Argint, fara stirea lor. Conform prefectului Dragos Mircea, aceasta este o problema interna a partidului. "Conform legii, cind un prefect este schimbat, se schimba si consilierii din biroul sau. Conform unui ordin, urma sa numesc un nou consilier si pentru problemele minoritatilor. Am vrut sa fiu deschis cu ei, l-am contactat pe presedintele partidului, Mitica Argint, sa imi recomande o persoana care sa ocupe aceasta functie. In primul rind, am vrut sa fie o persoana absolventa de studii superioare si care sa cunoasca problemele cu care se confrunta romii. Dinsul a numit-o pe Ofelia Vlad, iar eu am acceptat. Daca ulterior au aparut nemultumiri din partea unor reprezentanti ai filialei municipale a partidului, pentru ca nu au fost consultati de presedinte la aceasta numire, e problema lor interna de partid", ne-a spus prefectul Dragos Mircea. Dupa ce acesta le-a explicat situatia numirii, se pare ca romii s-au impacat cu ideea. "Am avut o discutie calma si prieteneasca, in care le-am explicat temeiurile legale ale acestei decizii, ei au inteles situatia si au plecat multumiti. Nu inteleg de ce s-a facut atita tam-tam pe aceasta situatie", a mai adaugat prefectul judetului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.