Politică

Se reia procesul consilierilor dati afara de Oprisan

Cristi Irimia
22 aug 2007 731 vizualizări
Tribunalul Vrancea a admis cererea formulata de Consiliul Judetean, in sensul acordarii unui nou termen in dosarul in care Institutia Prefectului solicita anularea unei hotariri luate de forul condus de Marian Oprisan, presedinte al CJ.

Astfel, pe 5 septembrie se va judeca actiunea introdusa de Prefectura inca de anul trecut, in contextul in care termenul initial era 19 septembrie. Procesul a fost suspendat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, in noiembrie anul trecut, iar acum Oprisan vrea judecarea lui cu celeritate. Institutia condusa de Ion Oprea a cerut anularea hotaririi 111 din 30 octombrie 2006, care-i viza pe consilierii judeteni Eduard Lambrino, Mihail Copaci, Romeo Seciu, Costache Lupu, Anisoara Aioanei, Paul Emil Ciubotaru, Nicolae Latcan si Marin Stoica. Prin hotarirea respectiva, consilierii sus-amintiti au fost indepartati din CJ pentru ca ar fi lipsit de la trei sedinte consecutive ale forului judetean. Institutia Prefectului a solicitat instantei sa anuleze hotarirea 111 deoarece aceasta a fost adoptata cu incalcarea dispozitiilor legale. "Cele trei sedinte consecutive la care s-a facut referire nu s-au desfasurat. Conform articolului 107 din Legea 215/2001, sedintele CJ se desfasoara legal in prezenta majoritatii consilierilor judeteni in functie", se scrie in actiunea formulata de Institutia Prefectului. Seria de dosare dintre CJ, Prefectura si consilierii neagreati de Marian Oprisan a cunoscut apogeul in toamna anului trecut, dupa ce 22 de consilieri au incercat sa-l schimbe din functie. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.