Politică

Focsaniul are terenuri neexploatate

Doina Ganea
17 aug 2007 733 vizualizări
Manole Merchea, seful Agentiei Domeniilor Statului, crede ca, daca s-ar dori, municipalitatea focsaneana ar avea de unde sa retrocedeze terenurile fostilor proprietari

Conservatorii cred ca Focsaniului ii lipseste spatiul verde. Liderul PC Vrancea, Manole Merchea, propune municipalitatii focsanene preluarea de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) a 60 de hectare de teren de la Statiunea Pomicola si transformarea acestui teren intr-o zona parcelata urbanistica pentru retrocedarea terenurilor fostilor proprietari. "Pe vremea cind eram subprefect, am facut un proiect de hotarire de guvern pe care l-am depus la Ministerul Administratiei si Internelor si in care propuneam ca 60 de hectare de teren de la Pomicola sa fie trecute din domeniul statului in domeniul public al municipiului Focsani. Pe cele 60 ha se putea dezvolta un proiect imobiliar in Focsani. Primaria putea trasa strazi, introducea retele de gaze, canalizare, curent electric. Se putea parcela acest teren si era suficient pentru retrocedarea terenurilor fostilor proprietari. Aceasta pentru ca sa nu mai fie retrocedate in Focsani spatii verzi si spatii de parcare, pentru ca si asa sint foarte putine, iar orasul a devenit sufocant", a precizat Manole Merchea. In calitatea sa de sef al ADS Vrancea, Manole Merchea a subliniat faptul ca "Pomicola" mai dispune la ora actuala de aproximativ 350 ha de teren in jurul Focsaniului, dupa ce a fost retrocedata o suprafata totala de 60 ha urmasilor familiei Ghica (50 ha) si familiei Constantin Sclavone (10 ha). Suprafata este suficienta pentru dezvoltarea municipiului dincolo de linia de centura a orasului. O alta propunere a conservatorului vrincean se refera la o suprafata de teren de 3,5 ha pe care o are in administrare municipalitatea si pe care initial era propusa infiintarea unui cimitir pentru cartierul Sud. "Aceasta suprafata ar putea fi parcelata si dotata cu utilitati pentru a-i creste valoarea, dupa care ar putea fi retrocedata fostilor detinatori de terenuri", a declarat Manole Merchea. In alta ordine de idei, fostul subprefect de Vrancea crede ca ar fi bine sa se revina la politizarea functiei prefectului. Manole Merchea sustine ca inaltii functionari publici sint independenti numai pe "hirtie", prefectii avind clar simpatii si antipatii politice. Cel care intr-o vreme s-a autointitulat "Dumnezeul judetului" sustine ca, pe vremea cind ocupa fotoliul de subprefect, fostii sai sefi din PNL nu indrazneau sa-i ceara "favoruri" pentru ca stiau ca vor fi refuzati! (SIC!) (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.