Politică

Primarul din Odobesti, suspectat ca triseaza PSD-ul

Mihai Boicu
14 aug 2007 1255 vizualizări
Marian Oprisan s-a plins la intrunirea Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene ca liberalii vor sa le cumpere primarii cu fonduri guvernamentale dupa 1 ianuarie 2008

Primarul din orasul Odobesti, social democratul Daniel Nicolas, a intrat in colimatoriul PSD dupa ce s-a aflat ca liberalii l-ar dori in partid dupa 1 ianuarie 2008. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri, la citeva zile dupa sedinta Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene care a avut loc la Mamaia, ca primarii PSD sint atrasi cu bani pentru investitii pentru localitati ca sa migreze catre PNL in perspectiva viitoarelor alegeri. In ciuda legii privind stoparea migratiei politice, primarii au aceasta portita, intrucit cu sase luni inainte nu se mai pot organiza alegeri. Pesedistul din Dolj a venit si cu un exemplu concret, adus in discutie la sedinta de catre baronul Marian Oprisan. "Au venit doi presedinti de consilii judetene cu exemple clare. Este vorba de un primar de oras din Vrancea care a primit 200 de miliarde pentru dezvoltarea localitatii. Ideea e ca banii erau primiti ca sa treaca de la 1 ianuarie 2008 la PNL. Dupa 2008, e greu sa mai aplici prevederile legii migratiei", a afirmat Ion Prioteasa, care s-a autointitulat "tatuc al primarilor PSD", in calitatea sa de presedinte executiv al PSD Dolj. Primarul la care facea referire liderul din Dolj este Daniel Nicolas din Odobesti, despre care se stie ca a fost curtat atit de liberalii, cit si de democratii vrinceni. In acest context, seful PSD Vrancea nu a ezitat sa arate cu degetul catre deputatul Nini Sapunaru, liderul PNL Vrancea, care pare sa aiba "piinea si cutitul" in ceea ce priveste alocarea resurselor guvernamentale in Vrancea, fiind in relatii foarte bune cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Daniel Nicolas nu a putut fi contactat ieri pentru a vorbi despre oferta primita, insa la depunerile de coroane de la Mausoleul Eroilor din Marasesti parea a fi in relatii mai mult decit cordiale cu Marian Oprisan, seful sau politic. La rindul lor, liberalii sustin ca nu i-au facut nici o oferta lui Nicolas si ca totul a pornit de la o gluma. "I-am spus odata, in gluma, in fata primariei, sa vina la noi si sa nu mai stea linga Oprisan. Cred ca a auzit cineva, l-au luat la interogatoriu si astfel au iesit o mie si una de discutii. Primarii care au stat de vorba cu mine ca deputat si mi-au cerut ajutor au primit sprijin. Atita timp cit sintem la guvernare, incercam sa ajutam toate comunitatile locale. Ce s-ar intimpla sa dam banii numai la 14 comune, citi primari avem noi", a comentat liderul liberalilor, Nini Sapunaru. Social-democratii nu se lasa insa si au amenintat ca se pling presedintelui Mircea Geoana pentru a-i pune la punct pe liberali. Ei au adoptat si o rezolutie prin care urmeaza sa fie stabilite criteriile de alocare a banilor de catre Guvern. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.