Politică

Alegerile Obstii Coza, contestate inainte sa aiba loc

Mihai Boicu
25 iun 2007 1816 vizualizări
Alegerile care are putea stabili duminica viitoarea noua conducere a Obstii din satul Coza, comuna Tulnici, sint contestate inainte de avea loc de catre presedintele Comisiei de cenzori. Aurelian Csudor sustine ca nu a putut sa-si depuna candidatura pentru functia de presedinte al obstii deoarece data limita pentru inscrieri nu a fost anuntata public.

Presedintele Comisiei de cenzori sustine ca nu s-a anuntat data limita de depunere a candidaturilor "Consilierii obstii s-au adunat luni sera (lunea trecuta - n.r.) si si-au depus candidaturile. Eu m-am dus miercuri la sediu, pe la ora 10.00, si nu era scris nimic. M-am dus aceea acasa la dl. Ursu (presedintele Obstii - n.r.), dar nu era acasa, iar sotia lui mi-a spus ca nu sint obstean si ca nici nu mai pot sa-mi mai depun candidatura. S-a pus un afis la Gradinita in care se spunea ca sint alegeri pe 1 iulie, insa nu preciza pina cind se pot inscrie cei care vor sa candideze", a declarat Aurelian Csudor. Acesta spune ca nu este in relatii bune cu conducerea Obstii Coza, deoarece a candidat impotriva actualului presedinte, Vasile Ursu, la alegerile din 2005. Pe de alta parte, Vasile Ursu ne-a declarat ca data alegerilor si data pina la care se depun candidaturile, 20 iunie, au fost anuntate la Adunarea Generala a Obstii, care s-a tinut in ultima duminica din luna aprilie. "El (Aurelian Csudor - n.r.) este cenzor si avea obligatia sa-si depuna demisia daca vroia sa candideze pe o alta functie. Nu este cu adevarat obstean al satului Coza deoarece face parte din satul Tulnici. Nici tatal lui, pe care il mosteneste, nu era din comuna. Au fost multe lucruri care au fost trecute cu vederea. Daca vroia sa candideze putea sa candideze. Ceilalti cum si-au depus candidaturile? Dar asta e, trebuie sa fie si cineva cu mofturi", ne-a spus in replica Vasile Ursu. Aurelian Csudor va fi in continuare cenzor pina anul viitor, deoarece mandatul pentru aceasta functie este de trei ani. Acesta ii acuza pe cei cinci membri ai Consiliului de Administratie ca formeaza "o mafie", in care ar fi amestecat si primarul comunei Tulnici, social-democratul Vasile Agurida. De asemenea, Aurelian Csudor sustine ca Vasile Ursu ar fi falsificat alegerile din urma cu doi ani. Presedintele Obstii spune la rindul sau ca Csudor ar fi convocat alegerile din 2005 prin falsificarea semnaturilor unor persoane care erau plecate la munca in strainatate. Obstea satului Coza numara aproape 2400 de hectare de padure si 751 de membri. Alegerile pentru o noua conducere vor avea duminica, la Caminul Cultural, incepind cu orele 8.00, dupa cum a precizat presedintele Vasile Ursu. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
adi, acum 3773 zile, 14 ore, 18 minute, 16 secunde
bai CENZURAT dute la natia si cereti drepturi, ca aici nu o sa ai sanse *********** on sa arzi ca un sobolan de CENZURAT
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.