Politică

Guvernul Tariceanu poate pune cruce PSD-ului

Iulia Crețu
18 iun 2007 698 vizualizări
Cozmin Gusa, liderul PIN, a declarat la Focsani ca singura cale de a fi liniste pe scena politica este ca motiunea de cenzura impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu sa treaca

Acesta a specificat ca daca i s-ar oferi sansa lui Traian Basescu sa formeze un nou Guvern nu vor mai fi scandaluri, cu toate ca, potrivit lui Gusa, actualul presedinte nu are oameni valabili la PD pe care sa-i promoveze. Gusa spune ca intr-un eventual nou Guvern ar putea fi cooptati Monica Macovei, Emil Boc sau Adriean Videanu. Pentru realizarea acestui nou Guvern insa este nevoie ca PSD-ul sa sprijine motiunea de cenzura. Potrivit liderului PIN, social-democratii nu au nimic de cistigat din sprijinirea lui Tariceanu, cel mult se pot alege cu moartea propriului partid. "Sa-i dam Guvernul lui Basescu pina in 2008, ca asta e singura solutie posibila pentru pacea politica. 19 presedinti de Consilii Judetene ai PSD i-au cerut lui Mircea Geoana sa sprijine motiunea de cenzura. Este o cerere legitima pentru ca PSD-ul, daca mai continua in acest fel, inseamna ca in loc sa participe la o campanie politica care sa-i aduca la guvernare din nou, participa la un ritual de sinucidere in grup. Decizie mai proasta decit sa sustii un Guvern atit de blamat de romani, in conditiile in care nu ai nici un beneficiu politic, eu nu am vazut. Aceasta motiune de cenzura impotriva lui Tariceanu va deveni o realitate. Nu cred ca Basescu va da un Guvern mai bun Romaniei, dar daca i se va da sa faca Guvernul se va realiza pacea politica. Ar fi imposibil sa mai fie certuri, sau daca ar mai fi, atunci romanii si-ar da seama cine este adevaratul generator de conflict", a declarat la Focsani Cozmin Gusa. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.