Politică

Gheorghe Vasile, sef la anticoruptie la conservatori

Mihai Boicu
16 iun 2007 987 vizualizări
Conservatorii vor avea propriul departament anticoruptie, dar acesta se afla in stadiu de proiect

Partidul Conservator isi va constitui un departament pentru lupta impotriva coruptiei, care va fi condus la nivel central de Nicolae Neagu, fost sef al Corpului de Control din Ministerul de Interne timp de 8 ani, pina in urma cu un an si jumatate, cind s-a pensionat. Acesta a venit in cursul zilei de joi in Vrancea, pentru a pune la punct structura. Seful departamentului de anticoruptie din PC Vrancea va fi consilierul judetean Gheorghe Vasile, prim vicepresedinte al organizatiei. "Departamentul este gindit ca o structura orizontala, cu un mic nucleu de conducere, care se va baza pe activitatea filialelor, unde oamenii sint mai aproape de faptele de coruptie", a declarat Nicolae Neagu. Acesta a precizat ca departamentul va fi condus de oameni cu pregatire juridica, care vor fi sesiza organele de abilitate daca vor considera ca reclamatiile ajunse la ei sint intemeiate. In vizorul departamentului anticoruptie vor intra si membrii Partidului Conservator, atit pentru a fi sanctionati, cit si pentru a fi sustinuti daca se considera ca acuzatiile care li se aduc nu sint intemeiate. Deocamdata, aceasta structura este inca in faza de organizare si nu are inca un regulament de organizare si functionare. Nicolae Neagu a tinut sa precizeze ca, in nici un caz, acest departament nu se va substitui institutiilor abilitate ale statului. La rindul lui, Gheorghe Vasile a declarat ca membrii conservatori cu eventuale probleme vor fi adusi in discutia Biroului Judetean, care va lua hotaririle necesare. In alta ordine de idei, prim vicepresedintele PC a anuntat ca partidul a inceput o campanie de stringere de semnaturi pentru sustinerea proiectului de lege pentru infiintarea Fodului de solidaritate sociala. Proiectul legislativ se afla la Camera Deputatilor, unde a primit aviz negativ de la Comisia de buget-finante. Partidul a initiat si un proiect de corelare a pensiilor persoanelor care s-au pensionat la date diferite, dar au lucrat in conditii similiare. Conservatorii vrinceni se pregatesc in aceste zile de alegeri pentru conducerea organizatiei judetene, care vor avea loc pe data de 24 iunie. Deocamdata, doar Manole Merchea a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte, pe care o ocupa interimar dupa debarcarea lui Sorin Vornic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.