Politică

Proteste de amploare la Bucureşti! Vrancenii ies şi ei azi să-şi strige oful

Sorin Tudose
18 dec 2013 2467 vizualizări
Protestarii cer demisia lui Ponta şi a lui Băsescu

Mai mulţi vranceni şi-au anunţat prezenţa la protestul de azi, ora 17.30 din Piaţa Universităţii Bucureşti, protest intitulat sugestiv “21 decembrie 1989-2013 – 24 de ani...degeaba!?”. Cum se aniversează căderea comunismului şi izbucnirea revoluţiei romane, cei care mai cred şi vor libertate, inclusiv politică, vor să iasă în stradă şi în numele celor care au murit în decembrie 1989. Pliantele informative circulă de ceva vreme pe mailuri, pe Facebook şi alte forme de comunicare şi cheamă la protest toţi cetăţenii sătui de actuala clasă politică. Deja mai mulţi studenţi focşăneni, în frunte cu Alexandra Scînteianu şi Alexandru Lişman, ne-au spus că se duc pentru a protesta. “La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visele şi speranţele de atunci ale romanilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetăţen, care s-a înconjurat de ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile. Prefăcandu-se că sunt în tabere opuse, politicenii mimează democraţia dar pe sub masă îşi dau mana pentru a satisface interesele îmbogăţiţilor de tranziţie şi ale corporaţiilor străine.

Să sperăm că nu vor fi victime ca-n ’89 dacă protestele capătă proporţii naţionale

În timp ce ei îşi pregătesc superimunităţi şi amnistii, abuzul de putere şi de forţă devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de romani”, se arată în “Declaraţia de la Bucureşti”, oricare ar fi iniţiatorii ei. Pe lista de cereri a protestarilor ce numără zece puncte se află: demisia Guvernului Victor Ponta şi a Preşedintelui Traian Băsescu, destituirea conducerii Jandarmeriei Romane, instituţie care a intervenit cel puţin discutabil în cazul protestarilor din Pungeşti, modificarea legii partidelor politice în sensul relaxării condiţiilor de înfiinţare a noi partide, interzicerea exploatării pe bază de cianuri în Romania etc. Faptul că nişte oameni, nu puţini, mulţi din provincie, se strang în Piaţa Universităţii chiar în prag de sărbători pentru a protesta ar trebui să le dea de gandit politicienilor şi în general celor care decis în ţara aceasta. Nu se ştie cand explodează din nou mămăliga şi cine ar mai putea învinovăţi romanii după ce peste două decenii au fost sodomizaţi de clasa politică? (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nedueritu', acum 3777 zile, 14 ore, 34 minute, 43 secunde
Degeaba o aburiti acum.......dupa ce 90% din vranceni au votat cu comunistii diavolului de iliescu!
..., acum 3779 zile, 1 ora, 3 minute, 3 secunde
http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/07/03/ovidiu-ohanesian-adevarul-despre-premierul-victor-ponta-care-ne-zbarleste-parul/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.