Politică

Platformistii, la vinatoare de simpatizanti

Doina Ganea
8 dec 2006 1046 vizualizări
Platformistii vrinceni vor deveni in curind liberal-democrati. Ei spera sa stringa pina luna viitoare 1000 de semnaturi pe baza carora sa infiinteze Partidul Liberal-Democrat. Corneliu Momanu si Marcel Soare au convins deja citiva directori sa-i urmeze

Theodor Stolojan a anuntat, ieri, infiintarea Partidului Liberal-Democrat. Noul partid care a rupt 20 de deputati si opt senatori din PNL si doi senatori din alte partide, desi este parte din Alianta, va colabora doar cu Partidul Democrat. Theodor Stolojan a declarat ca primarii si consilierii locali ai PNL nu isi vor da demisia nici din partid, nici din functii. Argumentul sau este ca alesii respectivi ar fi simpatizanti ai noului partid. La nivelul judetului Vrancea din grupul simpatizantilor fac parte deputatul Corneliu Momanu, avocatul Marcel Soare, fost presedinte al organizatiei pina la alegerea lui Corneliu Momanu si actual vicepresedinte, Ion Alexe, membru in Biroul Permanent, doctorul Ilie Neacsu ex- consilier judetean, consilierul local adjudean Costel Trif si de putina vreme, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea, medicul Cozma Dima. Potrivit deputatului Corneliu Momanu, in acest moment se actioneaza in Vrancea pentru stringerea de semnaturi pentru inscrierea noului partid la Bucuresti. "In prezent, noi avem peste 200 de sustinatori. Potrivit legii avem nevoie pentru inscrierea unui partid de 25.000 de semnaturi din 28 de judete. Asa ca, pentru noi, care avem foarte multi simpatizanti nu ne va fi greu sa stringem o mie de semnaturi. Speram ca pina la jumatatea luni ianuarie sa reusim inscrierea acestui partid, dupa care vom organiza un congres in care vom vota statutul noii formatiuni politice si ne vom alege conducerea. Partidul Liberal-Democrat isi va asuma misiunea de coagulare a fortelor de dreapta din Romania", a declarat platformistul Corneliu Momanu. Parlamentarul a mai precizat ca la nivel central s-a format deja o echipa de lucru care va elabora in curind programul Partidului Liberal-democrat. Cit priveste demisiile din PNL, acestea isi vor produce efectul pentru toti platformistii, odata cu inscrierea lor in noul partid. Din grupul de initiativa pentru sustinerea platformei politice promovate de Teodor Stolojan si Valeriu Stoica mai fac parte directorul general si directorul adjunct de la Estinvest, Vasile Epure si Valentin Simulescu, fostul taranist Dan Iacob, membru in Biroul Municipal al PNL Focsani, economistul Simona Mihaela Statache, Emil Grobnicu, om de afaceri, Neculai Florea, directorul Liceului Teoretic Odobesti, si Ion Stoica, profesor de matematica la acelasi liceu. Prin mediile politice se vorbea ca va imbratisa platforma si Octavian Vieru, dorectorul sucursalei APIA. La proiectul politic promovat de Teodor Stolojan au aderat pina acum, la nivelul intregii tari, 11.500 de fosti membri ai PNL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.