Educație

Se fac nominalizări la Premiul Mentor pentru excelență în educație

Mihaela Vlădescu
15 dec 2017 1151 vizualizări

Acesta este destinat cadrelor didactice bine pregătite profesional, devotate, entuziaste u Vrancea are un Premiu Mentor, obținut în anul 2013 prin profesoara de informatică din Panciu Maricica Apreutesei

Orice persoană poate nominaliza, p=nă pe 31 decembrie 2017, cadre didactice devotate, bine pregătite și entuziaste, la Premiul Mentor. Acesta se acordă acelor profesori sau antrenori care au descoperit și au lansat tinere talente și le-au sprijinit primii pași atât intelectual cât și moral. “Excelența educativă a acestor profesori antrenori, mentori a condus generații întregi spre succes, activitatea lor a rămas însă în umbră, fără recompense morale sau materiale în măsura efortului depus”, se arată într-o informare a Fundației Pentru Comunitate, cea care acordă premiul. În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiați 10 profesori și antrenori, premiul constând într-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemțoi, și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Prin acordarea acestui premiu, Fundația Pentru Comunitate anunță că dorește să atragă atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. “Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale. Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație”, se mai arată în informare.  

Cum se fac nominalizările

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup. Nominalizarea trebuie să conțină numele, adresa și numele instituției în care își desfășoară activitatea, dar și o motivare a nominalizării care trebuie să contureze atât calitățile profesionale cât și pe cele umane ale persoanei propuse și să evidențieze rolul mentorului în viața și cariera discipolului. Nominalizarea trebuie să se realizeze doar pe formularul care poate fi descărcat de pe site-ul Fundației (www.pentrucomunitate.ro). Nominalizările se trimit într-un singur exemplar prin poștă la adresa Fundației Pentru Comunitate: 400603 Cluj, Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 77, Et. I, The Office C, – pe plic se menționează: Premiul Mentor, sau prin e-mail, la adresa mentor@pentrucomunitate.ro. De știut este faptul că un cadru didactic nominalizat în anii anteriori, care nu a fost premiat, poate fi nominalizat din nou. Nominalizările se referă la profesori, antrenori, pedagogi care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului. “Dintre cei nominalizați, Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalități din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor, care vor obține Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Fiecare premiant va primi un trofeu, o diplomă și o sumă în valoare de 8.000 de lei. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el”, se mai precizează în informarea organizatorilor. Nominalizările se pot face până pe 31 decembrie 2017, iar cei zece care vor fi premiați vor fi anunțați în luna februarie 2018. Vrancea are un Premiu Mentor, obținut în anul 2013 prin profesoara de informatică la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, Maricica Apreutesei. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.