Educație

Se fac înscrieri pentru o nouă etapă de admitere la şcolile profesionale

Mihaela Vlădescu
29 aug 2017 1021 vizualizări

Mecanica, cea mai căutată specializare

Tinerii care doresc să obţină o calificare profesională se pot înscrie la învăţământul profesional cu durata de 3 ani, până joi, 31 august 2017. În judeţul nostru 15 licee tehnologice mai au locuri disponibile la școlile profesionale. Cele mai multe locuri sunt, potrivit unei situații a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), la Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” , 40, în specializările bucătar și tinichigiu - vopsitor auto. Disponibile mai sunt 20 de locuri la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, specializarea electromecanică, și 12 locuri la specializarea mecanică auto, la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, în specializarea turism și alimentație-bucătar -12 locuri și în specializarea industrie textilă și pielărie – confecționer produse textile - 27 de locuri. Mai sunt neocupate 22 de locuri la Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” în specializarea lucrător hotelier. La Liceul Tehnologic ”G.G: Longinescu” mai sunt neocupate 3 locuri la estetică și igiena corpului omenesc și frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Balș” mai este un loc la mecanică auto, la Liceul Tehnologic Odobești - 28 de locuri în domeniul agriculturii, specializarea horticultură, iar 27 de locuri au rămas la industrie textilă și pielărie la Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza” Panciu. 16 locuri mai sunt la Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra, la specializarea comerț, 14 locuri operator la fabricarea cherestelei și 9 locuri de tâmplar universal. Acestea pot fi ocupate de absolvenții de gimnaziu care nu au intrat la liceu în prima etapă de admitere computerizată din diverse motive: fie nu au completat suficiente opţiuni, care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal, fie nu s-au înscris sau nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă. A doua etapă a repartizării va avea loc pe 8 septembrie. Școlarizarea are o durată de trei ani și include stagii de practică în cadrul companiilor economice partenere. Elevii beneficiază de bursă lunară de 200 de lei, precum și de bursă suplimentară, transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici. (M. V.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.