Educație

Rezultate Titularizare 2023 în Vrancea înainte de contestații.Nicio notă de 10,00.Soțul șefei ISJ a obținut media 5,40 picând examenul

Ziarul de Vrancea
20 iul 2023 13261 vizualizări

S-au publicat rezultatele înainte de contestații la examenul de titularizare 2023. N-a fost obținută nicio notă de 10,00 în județul Vrancea. Cea mai mare notă a fost 9.90 obținută de trei educatoare Cătălina-Camelia Săvescu din Adjud. Liliana Măciucă din Focșani și Oana Diana Petrea din Focșani. Profesorul și publicistul vrâncean Costi Rogozanu, unul dintre autorii manualului de Limba și Literatura Română pentru clasa a VI-a a luat examenul cu media 8,60.Soțul șefei IȘJ Vrancea a obținut media 5,40 cu care a picat examenul.Pentru statutul de titular, adică angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7,00 la examenul de titularizare.La examenul de titularizare 2023 în județul Vrancea au participat și doi foști polițiști pensionați. Adrian Dorin Oprea a obținut media 6,70 la educație socială și Florentin Mareș- 4,70 la educație fizică și sport.

Citiți în articol și Comunicatul IȘJ Vrancea, trimis la ora 13:45, la 2:45 ore de la publicarea pe site-ul Ministerului Educației

Soțul șefei IȘJ Vrancea a obținut media 5,40. Nicio notă de 10,00 obținută de candidații la examenul de titularizare 2023 din județul Vrancea, înainte de depunrea și rezolvarea contestațiilor. Cea mai mare notă obținută la examenul de titularizare 2023 din județul Vrancea, înainte de depunerea și rezolvarea contestațiilor, este 9,90. Cea mai mică notă obținută la examenul de Titularizare 2023 din județul Vrancea, înainte de depunerea și rezolvarea contestațiilor, este 1,55.

Marți 18 iulie 2023 s-au publicat rezultatele înainte de contestații la examenul de titularizare 2023. N-a fost obținută nicio notă de 10,00 în județul Vrancea.Cea mai mare notă a fost 9.90 obținută de către trei educatoare Cătălina-Camelia Săvescu din Adjud. Liliana Măciucă din Focșani și Oana Diana Petrea din Focșani. Profesorul și publicistul vrâncean Costi Rogozanu, unul dintre autorii manualului de Limba și Literatura Română pentru clasa a VI-a a luat examenul cu media 8,60.Soțul șefei IȘJ Vrancea a obținut media 5,40 cu care a picat examenul.Pentru statutul de titular, adică angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7,00 la examenul de titularizare.La examenul de titularizare 2023 în județul Vrancea au participat și doi foști polițiști pensionați. Adrian Dorin Oprea a obținut media 6,70 la educație socială și Florentin Mareș- 4,70 la educație fizică și sport.

Rezultatele la concursul de Titualizare 2023 înainte de depunerea și soluționarea contestațiilor .AICI

Rezultatele finale la Titularizare 2023 vor fi afișate în 26 iulie 2023

Când se depun contestațiile la Titularizare 2023

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 - 2024.

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17% (din promoția de absolvenți ai acestui an s-au prezentat 81,70% dintre candidați)

Alți 2.623 de candidați (9,87%) s-au retras (2.541 de candidați din motive personale și 82 de candidați din motive medicale).

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie 2023.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie

Text informații:Hotnews.ro

Comunicat ISJ Vrancea, 18.07.2023, ora 13.45

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a publicat astăzi, 18 iulie, rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar (sesiunea 2023), desfășurată în data de 12 iulie 2023

Vă prezentăm sinteza acestor rezultate:

Rata de participare la proba scrisă a fost 82,7% (din promoția de absolvenți ai acestui an s-au prezentat 83,09% dintre candidați).

Alți 47 de candidați s-au retras din motive personale.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediul Inspectoratului Școlar  Județean Vrancea din str. Dornei nr.5 din Focșani sau prin mijloace electronice la adresa de mail mru.isjvn@gmail.com  până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate miercuri, 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajare pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

  INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ,                      INSPECTOR  ȘCOLAR  GENERAL  ADJUNCT,

Prof. Gabriela  Daniela  MARCHITAN                                            Prof. Daniel  Gheorghe  GHERASIM

INSPECTOR  ȘCOLAR 

PENTRU  MANAGEMENTUL  RESULSELOR  UMANE,

Prof. Rică  ZAHARIA

Prof. Marin Marius VIOREANU

Citiți și: VIDEO | Nota 7, greu de obținut la examenul de titularizare în învăţământ. 48% dintre candidați au promovat, iar 127 de persoane au luat nota 10

La nivel național peste jumătate dintre candidaţii la examenul de titularizare nu au promovat. Ba chiar 12 dintre ei au dat foaia goală şi au primit nota 1, adică doar punctul din oficiu. La polul opus, aproape 130 de candidaţi au luat nota 10. Sunt doar 6.800 de posturi la nivel naţional, cele mai multe în creşe şi grădiniţe, aşa că mulţi candidaţi se vor întoarce şi anul viitor la examen

VIDEO:Stirile TVR Online

 

 

Cu o notă sub 5, tânăra din imagini a fost printre primii la contestaţii. Speră la un punctaj de trecere, ca să prindă măcar un post de suplinitor în Bucureşti. De titular nu există anul acesta la Educaţie Fizică şi Sport - secţia antrenori.

BIANCA ANTON: Am luat 2,75 şi sunt sigură că am scris mult mai mult. Mi-a venit să plâng. Şi am început să plâng.

Profesorul de geografie din imagini a fost notat cu 8.20 acum şi speră la un 8.50. Nici la Geografie nu există un post titularizabil în Capitală.

BOGDAN: Cred că e a şasea sau a şaptea oară. (n.r., întrebare: Şi de fiecare dată aţi luat peste 7?) A fost 10, am beneficiat de cea mai mare notă acum câţiva ani, dar nefiind posturi de titular, mai incercăm. În fiecare an. (n.r., întrebare: În toţi anii aceştia aţi fost doar suplinitor?) Doar suplinitor. Este o realitate pe care o trăim şi încercăm şi noi să facem ceva.

Aproape 20% dintre cei care au susţinut examenul de titularizare au luat note între 1 şi 4.99.

ELENA ȘTEFAN, purtător de cuvânt ISMB: 1, conform metodologiei, reprezintă punctul din oficiu. (n.r., întrebare: Asta înseamnă că n-au scris nimic pe foaie?) Din păcate, da.

Puţini peste 33% au obţinut note între 5 şi 7, lucru care le dă dreptul să fie suplinitori. Iar 48% au luat note peste 7. 127 de candidaţi au luat 10, 23 dintre ei doar în Bucureşti. Anul acesta, inspecţia la clasă a fost eliminată. Rezultatele sunt similare celor din anii anteriori.

DIANA DUMITRAŞCU, jurnalist TVR: La titularizare, promovarea înseamnă o notă peste 7, la Bacalaureat - o medie peste 6, iar la Evaluarea Naţională - una peste 5. Dacă ne uităm la rezultatele obţinute la examenul de titularizare, vedem că profesorii au rămas în urma elevilor, pentru că elevii s-au descurcat mult mai bine. Am avut la examenul de Bacalaureat o rată de promovare de 75%, la Evaluarea Naţională, de peste 76%, iar la examenul de titularizare, de doar 48%.

Cei cu note peste 7 ar avea şanse la angajare pe perioadă nedeterminată în învăţământ, doar că nu sunt suficiente posturi. În Bucureşti, de exemplu, la Muzică sunt două locuri, la Desen - unul singur, unul şi la Istorie, iar la Informatică, cinci. În schimb, pentru educatoare la grădiniţă sunt 299, iar la creşă - 286, învăţători - 84 şi Fizică, 42.

CIPRIAN MIHALI, conf. dr. Universitatea Babeş Bolyai, Cluj Napoca: Majoritatea posturilor sunt posturi pentru grădiniţe şi pentru ciclul primar, în vreme ce nevoile foarte mari sunt, ştim bine, la gimnaziu şi liceu, acolo unde deficitul de profesori creşte pe an ce creşte.

Anul acesta sunt puţin peste 6.800 de posturi disponibile pentru aproximativ 32.000 de candidaţi. Rezultatele de după soluționarea contestațiilor vor fi afișate pe 26 iulie. Repartizarea va avea loc pe 27 și 28 iulie.

ACTUALIZARE 48% dintre candidați au obținut note peste șapte, procentul fiind aproximativ la același nivel cu sesiunea anului trecut (48,68%) și superior cu peste 4% față de rezultatele consemnate în anul 2021 (44,47%), se precizează pe site-ul Ministerului Educației.

Rata notelor între 5 și 7 este în creștere comparativ cu anul trecut: 33,45% față de 32,91%.

Din promoția curentă, 44,99% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), procent relativ apropiat de nivelul înregistrat în anul anterior (45,83%) și superior celui din anul 2021 (40,63%).

127 de candidați au obținut nota 10 (146 în anul 2022 și 130 în anul 2021), iar 11.321 de candidați au obținut note între 7 și 9,99.

În centrele de evaluare au fost transmise 23.892 de lucrări, fiind notate 23.850 de lucrări. Din cauza abaterilor de la prevederile metodologiei de concurs, 42 de lucrări au fost anulate în centrele de evaluare. Alți 26 de candidați au fost eliminați din sălile de concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Toți candidații aflați în aceste situații nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 - 2024.

Rata de participare la proba scrisă a fost 83,17% (din promoția de absolvenți ai acestui an s-au prezentat 81,70% dintre candidați).

Alți 2.623 de candidați (9,87%) s-au retras (2.541 de candidați din motive personale și 82 de candidați din motive medicale).

Contestațiile se depun la sediile Inspectoratelor Școlare Județene sau prin mijloace electronice, marți, până la ora 21:00, şi mâine până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează în data de 26 iulie.

ACTUALIZARE Peste 23.000 de candidați s-au înscris anul acesta pentru susţinerea examenului de titularizare.

Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercurea trecută, a fost 83,17%. 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, după cum a informat Ministerul Educaţiei.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă

Text informații:stiri.tvr.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.