Educație

Proiectul ”O șansă pentru fiecare”, la o nouă ediție | Se derulează la biserica militară ”Ilie Tesviteanul” din Focșani, păstorită de părintele Ionel Vrîncianu

Mihaela Vlădescu
5 nov 2018 3917 vizualizări

Tinerii fără posibilități materiale se pregătesc gratis la biserica militară pentru a promova bacalaureatul

Săptămâna aceasta debutează o nouă ediție a proiectului ”O șansă pentru fiecare”, cunoscut după meditațiile pe care le oferă acesta gratuit elevilor fără posibilități materiale, dar care doresc să promoveze examenul de bacalaureat. Pentru al șaptelea an la rând Mihaela Tătaru, inițiatoarea proiectului, ce se desfășoară la biserica militară ”Ilie Tesviteanul” de pe Bulevardul București din Focșani, păstorită de părintele Ionel Vrîncianu, a strigat sâmbătă adunarea elevilor pentru a-și cunoaște profesorii voluntari de anul acesta.

”Sunt bucuroasă că am ajuns la a șaptea ediție și sunt uimită că au venit așa mulți copii chiar din prima zi. Mă bucur că ziua este frumoasă,  sper ca și întâlnirea să fie de bun augur și îmi doresc ca și această generație cu numărul șapte să aibă rezultate bune așa cum am fost obișnuită încă de la început. Vă mulțumesc că ați reușit să fiți aici în biserică. Vreau să vă rog să îmi spuneți ori de câte ori veți întâmpina o problemă. Și eu și părintele vom căuta soluții pentru a vă ajuta”, a spus Mihaela Tătaru, coordonatoarea proiectului.

”Sunt foarte bucuros ca am ajuns în acest moment să putem începe această serie a șaptea. Multumesc din suflet domnilor profesori că au dat curs invitației noastre și anul acesta. Sper să aveți timpul și disponiblitatea pentru a face pregătire în biserica noastră, să fiți încrezători pentru că toți suntem alături de voi, vrem să vă ajutăm. Avem o experiență bogată în spate, am încredere mare în domnii profesori pentru ca așa cum au avut rezultate până acum, vă vor ajuta și pe voi să obțineți notele dorite la final, fiindcă tot suntem împreună o facem și o rugăciune ca bunul Dumnezu să reverse harul Său asupra voastră. Vă dorim sănătate și vrem să vă țineți de pregătire. Știu că nu este ușor pentru voi, va trebuie de multe ori să veniți direct de la ore dar o să facem în așa fel încât la final să ne bucurăm  împreună de efortul depus. Rog pe bunul Dumnezeu și pe preacurata Sa maică să ne ajute și să ne dea har și putere ca să ajungem la final cu acest proiect. Doamne ajută”! , a transmis părintelui Ionel Vrîncianu noii generații de elevi. Mulțumiri tuturor celor care contibuie la derularea acestui proiect a transmis și colonelul Vasile Roman, președintele Fundației Sfântul Prooroc ”Ilie Tesviteanul”, fundație prin intermediul căreia se desfășoară proiectul.

Pregătirea începe săptămâna aceasta 

Pregătirea, care se desfășoară în biserica militară, începe săptămâna aceasta, după un orar strabilit de comun acord cu profesorii și elevii. Astfel, lunea, de la ora 14:30 va fi meditație la limba și literatura română cu profesoara Gina Sava, iar de la 16:30 - la fizică cu profesoara Ioana Mihaela Popescu. Marți, de la ora 14:30, elevii sunt așteptați la pregătire la limba și literatura română cu profesoara Aurora Stoian, iar de la ora 16:30 la matematică cu Alexandru Tănasă, proaspăt absolvent al Facultății de matematică din Iași și profesor de specialitate, la rândul său beneficiar al primelor serii de pregătire la biserică. Miercuri, de la 14:30,  va avea loc pregătire la geografie cu profesorii Aneta Popa și Florin Cristea, iar de la 16:30, la matematică cu profesoara Anișoara Ariton. Joi, de la ora 15:00 la 17:00 va avea loc  pregătire la istorie cu profesorii Constanța Giurcan și Nelu Taman. Noutatea acestui an o constituie introducerea consilierii psihologice de care pot beneficia elevii, ca urmare a disponibilității unei foste beneficiare a proiectului, Oana Smărăndoiu.

Pregătirea la biserică a avut rezultate peste așteptări, la fiecare ediție, beneficiarii proiectului dovedind seriozitate și dorința de a promova unul dintre examenele importante ale vieții lor. Entuziasmați de dorința tinerilor, profesorii continuă să facă voluntariat, iar cei care au gândit proiectul în urmă cu șapte ani să își dorească să îl desfășoare încă o generație și încă o generație...

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.