Educație

Precizările conducerii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” Adjud după apariția în ZdV a sesizării elevilor

Ziarul de Vrancea
6 ian 2022 2547 vizualizări

În urma publicării în Ziarul de Vrancea a articolului VIDEO + Foto | Elevii clasei Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” Adjud care se încălzesc cu reșouri și găsesc șobolani morți pe holuri conducerea Colegiului ne-a transmis următoarele precizări

”Referitor la sesizarea transmisă dumneavoastră de elevii clasei a XII-a CE din Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud precizez următoarele:

Unitatea noastră este cuprinsă în acest an într-un proiect de realizare a unui campus pentru învățământul profesional și tehnic. Proiectul cuprinde reabilitarea tuturor clădirilor școlii din punct de vedere al structurii, instalațiilor electrice și termice precum și al dotărilor specifice procesului educativ. Din acest motiv, trei din cele patru clădiri  ale școlii au fost predate la începutul anului școlar constructorului care a câștigat licitația pentru realizarea proiectului. În aceste condiții spațiul de învățământ s-a redus drastic și am fost nevoiți să reorganizăm programul unității în două schimburi. Chiar și așa în schimbul I avem disponibil un număr de 13 săli de clasă pentru un număr de 15 clase de elevi. Pentru a asigura spațiul necesar celor două clase, am convenit cu constructorul să ne permită accesul temporar în amplasamentul șantierului la laboratorul de analize chimice , respectiv la unul din atelierele de mecanică. Consiliul de administrație al unității a hotărât ca în laboratorul de analize chimice să învețe clasa XII CE deoarece această clasă ar fi desfășurat oricum multe din orele de specialitate în acest laborator. Este adevărat că în clădirea respectivă condițiile de confort termic nu sunt bune din cauza vechimii instalației termice, a faptului că aceasta prezintă pierderi de agent termic și că sala respectivă se află la capătul unei coloane de încălzire. Totuși, personalul administrativ a depus toate eforturile pentru a menține o temperatură cât mai ridicată posibil în încăperile acestei clădiri efectuând completări zilnice ale agentului termic din instalație și aerisirea caloriferelor. Menționez că proiectul de realizare a campusului pentru învățământ profesional și tehnic are printre obiective și refacerea completă a instalației termice. 

Referitor la șoarecii morți găsiți de elevi într-o dimineață pe holul clădirii, a fost vorba de un singur șoarece care a ajuns acolo tocmai în urma efectuării procesului de deratizare a clădirilor școlii la începutul anului școlar.  Personalul destinat efectuării curățeniei a curățat clădirea și ulterior problema nu a mai reapărut. 

Propunerea de a utiliza un dispozitiv electric pentru încălzirea sălii respective mi-a aparținut, dar a fost respinsă din cauza riscului de incendiu care ar fi apărut în această situație. De câte ori am avut clase care efectuau practică la atelier sau la agenții economici, clasa XII CE a fost mutată în clădirea școlii, așa cum menționează chiar autorul sesizării. 

Soluția adoptată de consiliul de administrație privind utilizarea laboratorului de analize chimice pentru a asigura un spațiu de învățământ acestei clase a fost preferată pentru a asigura prezența fizică la cursuri a tuturor elevilor din școala noastră, alternativa fiind trecerea la învățământul on-line din motive de lipsă a infrastructurii, așa cum prevede Ordinul comun al  Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5338/2015/2021 la articolul 3, alineatul (2).

În concluzie vă pot spune că voi propune doamnei director și consiliului de administrație reanalizarea situației pentru a adopta o altă soluție decât cea prezentă.(...)

Vă asigur că nu este atât de dramatică pe cât a prezentat-o autorul anonim al sesizării. Este o situație temporară care se va rezolva odată cu finalizarea proiectului mai sus menționat, finalizare care va aduce școlii noastre un  campus ultramodern, cu condiții deosebite atât din punct de vedere al confortului cât și al asigurării echipamentelor și aparaturii pentru desfășurarea unui învățământ profesional și tehnic de calitate.”-Valentin-Marian Mitrofan

Valentin-Marian Mitrofan este directorul Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud în urma concursului organizat de Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ)Vrancea în ultima parte a anului 2021

Citiți și:VIDEO + Foto | Elevii clasei Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” Adjud care se încălzesc cu reșouri și găsesc șobolani morți pe holuri

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.