Educație

GALERIE FOTO: Menţiune şi premiul special pentru reprezentanţii Vrancei la Concursul Național “Cultură și Civilizație în România”

M. VLĂDESCU
18 mai 2017 1727 vizualizări

La concursul care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea au participat elevi și profesori din 29 de județe

La concursul care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea au participat elevi și profesori din 29 de județe

 

Reprezentanţii judeţului Vrancea la Concursul Național Interdisciplinar “Cultură și Civilizație în România”, care s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 13-16 mai 2017, au obţinut rezultate foarte bune. La acesta au participat elevi și profesori din 29 de județe ale țării, printre care şi echipajul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Focşani, care a obţinut mențiune (90 de puncte din 100) și premiul special la secțiunea “Studiu privind particularitățile etnografice/etnologice şi lingvistice locale”. Participanții, Cătălina  Iliescu ( clasa a XI-a E ), Lăcrămioara Țugui ( clasa a XI-a B ) și Maria Dumitriu ( clasa a XI-a E ), au fost  coordonaţi de profesorii Nina Elena Plopeanu, Maria Florența Drăgan, Gabriela Chipon și Marilena Răvaș. Concursul “Cultură şi civilizaţie în România”, aflat la a XXVI-a ediţie, este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Comisia naţională de evaluare a fost alcătuită din Magdalena Andreescu - Muzeul Național al Țăranului Român, Mina-Maria Rusu - inspector general MEN pentru limba şi literatura română, Doru Dumitrescu -  inspector general MEN pentru istorie, Eugen Stoica -  inspector general MEN pentru socio-umane, Vasile Timiș - inspector general MEN pentru religie, Alin-Cătălin Păunescu - director general în Ministerul Educației Naționale, Andra Bică - inspector şcolar general IŞJ Vâlcea, Elena Lupșa de la Colegiul Național Decebal Deva. Arhiepiscopia Râmnicului în parteneriat cu Inspectoratul şcolar Judeţean Vâlcea, în calitate de gazde, au oferit celor 150 de elevi şi profesori participanţi,  un bun prilej de a descoperi tradiţia, cultura şi spiritualitatea spaţiului vâlcean, printr-un pelerinaj la mănăstirea Hurezi, vizite la Casa Olarului din Horezu, Culele Greceanu şi Duca de la Măldăreşti, precum şi Casa memorială I. G. Duca, după cum transmit reprezentanţii Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” Focşani. (M.V.)

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.