Educație

Galerie foto | Final de proiect Școala Gimnazială ‘’Nicolae Iorga’’ Focșani

Ziarul de Vrancea
11 iun 2019 1804 vizualizări

Părinții de la Școala Gimnazială ‘’Nicolae Iorga’’ Focșani au încheiat cursul Proiectului Național „Eu şi copilul meu”, proiect de prevenire în familie a consumului de alcool, tutun și droguri.

 Acest proiect corespunde Strategiei Naționale Antidrog, 2013-2020 , al cărui obiectiv general este creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive  copiilor, în cadrul programelor de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele consumului de droguri, la nivel național, în anul școlar 2018-2019.

Cei  29 de părinți  implicați în proiect au parcurs 9 activități,unde au învățat alternative de comunicare şi relaţionare cu copiii, astfel încât aceştia să poată lua decizii responsabile şi să adopte un stil de viaţă sănătos. Activitățile  interactive  cu părinții au fost coordonate de prof.  Ecaterina  Galoiu.

Pe parcursul programului, derulat în perioada  martie- iunie 2019, părinții au dezbătut următoarele teme: Nevoile copilului meu; Ce fel de părinte sunt?; Cum comunicăm eficient cu copiii; Cum controlăm conflictele din familie; Cum stabilim reguli şi pedepse; Cum supraveghem anturajul copilului; Cum afectează familia consumul de tutun, alcool şi droguri?

Obiectivele programului  „Eu şi copilul meu”,un program adresat părinților, au fost numeroase, fiecare activitate având obiective specifice:

- înțelegerea  particularităţilor de vârstă specifice preadolescenţei;

- conștientizarea rolului familiei în educaţia copiilor, în formarea deprinderilor de viaţă;

- descoperirea  stilurilor educative pe care le au  părinţii;

-  înţelegerea problemelor de comportament ale copiilor;

- identificarea modalităţilor ineficiente de comunicare și învăţarea de alternative și căi eficiente de comunicare cu copilul.

-identificarea cauzelor care duc la apariţia unui conflict și cum se controlează furia;

-înţelegerea  necesității de a  stabili reguli în comportamentul copiilor, de a comunica copiiilor reguli clare cu privire la tutun, alcool și droguri;

Ultima activitate a fost  festivitatea de premiere a părinților participanți la curs. Părinții au declarat, cu emoție, că se simt mai pregătiți să facă faţă comportamentelor greşite ale copiilor, că mai au multe de învățat, iar acest curs a oferit ocazia de a fi împreună și de a împărtăși experiențe; aici au  învățat că este  foarte important să comunice cu copiii deschis,cu încredere, să ofere sprijin dar  şi control, propunându-și în același timp „să devină părinţi mai  buni”, pentru a „forma copii buni’’.

‘’ De multe ori părinții au întrebări la care este dificil să-și răspundă, iar la unele provocări din partea copilului lor nu știu cum să reacționeze.  Și cum părinții sunt primii profesori ai copilului, devine o necesitate consilierea părinților în scopul îmbunătățirii relațiilor cu proprii copii, după principii de psiho pedagogie modernă.  Succesul copiilor noștri depinde de noi, cei care îl avem în grijă! susține prof. psiholog  Ecaterina Galoiu.

 Prin formarea și întărirea abilităților părinților participanți la Cursurile’’Eușicopilul meu’’, ne-am propus să consolidăm parteneriatul  școală-familie-comunitate’’ precizează prof. Trandafir Daniela,director Școala Gimnazială ’’Nicolae Iorga’’, Focșani.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.