Educație

FOTO | Doi elevi din Vrancea, premiați la Concursul Național de Comunicări Științifice de la Măgurele

Ziarul de Vrancea
23 iul 2023 4143 vizualizări

După o pauză de patru ani, în perioada 10-13 iulie 2023 Ministerul Educației a reluat desfășurarea Concursului Național de Comunicări Științifice pentru elevii de liceu, la disciplina geografie. Gazda concursului a fost orașul ilfovean Măgurele, un reper pe harta cercetării științifice la nivel mondial. Cei peste 100 de elevi din clasele IX-XII, reprezentând toate județele țării, au susținut comunicări științifice grupate pe trei secțiuni: Geografie fizică, Geografia mediului și Geografie umană.

Județul Vrancea a fost reprezentat de către elevii Silviana Trompac și Gabriel Alexandru Constantin, elevi calificați în urma fazei județene desfășurată în data de 22 aprilie 2023.

Silviana Trompac, elevă a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani a obținut o Mențiune a Ministerului Educației pentru lucrarea „Analiza alunecării de teren din perimetrul rezervației geologice Focul viu de la Andreiașu de Jos”, coordonată de prof. dr. Răzvan Săcrieru. Silviana a atras atenția asupra caracteristicilor și posibilului impact al acestui hazard natural asupra unei rezervații naturale de interes național.

Gabriel Alexandru Constantin , elev al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani a obținut premiul special al Societății de Geografie din România pentru comunicarea „Refacerea peisajului afectat de alunecări din bazinul Milcovului”, coordonator prof. Ștefan Chipăilă. Gabriel a prezentat o serie de măsuri și lucrări destinate reconstrucției ecologice în bazinul analizat.

Cele două premii reprezintă o frumoasă încununare a activităților de cercetare în teren a celor doi elevi vrânceni sub îndrumarea profesorilor coordonatori.

Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, principalul organizator, a făcut demersuri ca toți elevii participanți și profesorii însoțitori să viziteze câteva obiective științifice de pe Platforma Măgurele: Centrul de Cercetare Extreme LightInfrastructure (ELI), cunoscut pentru laserul său, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului și Institutul Național de Cercetare dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000. Pe parcursul vizitelor a exista o frumoasă interacțiune între cercetătorii cu o vastă experiență profesională și tinerii pasionați de științele geografice.

Informații și fotografii transmise de prof dr. Răzvan Săcrieru 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.