Foto | Final de an efervescent la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani
Deși finalul anului școlar se apropie cu pași repezi și siguri, micii gimnaziști de la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, coordonați de cadrele didactice, au bucuria și plăcerea de a se implica în variate activități educative
Astfel, cele două tipuri de educație: formală și nonformală se împletesc armonios, obiectivul fiind stimularea plăcerii și a bucuriei de a învăța, cultivarea motivației personale în dezvoltarea diferitelor competențe și în descoperirea talentului, pasiunii proprii.
Cu ocazia zilei de 15 iunie, elevii din clasele a V-a a și D au adus un candid omagiu Poetului Național prin modalități variate de receptare a creației eminesciene.
Au fost „provocați” să citească versuri semnate de Mihai Eminescu, pe care nu le-au mai cunoscut înainte și să le posteze pe platforma școlii sau pe grupurile de lucru WhatsApp. Au ascultat interpretarea muzicală a poeziei „O, rămâi...”, în diferite stiluri: romanță, folk, pop-rock, muzică clasică, instrumentală, notându-și versurile eminesciene. După ce au citit și scris creația „ Stelele-n cer”, au reprezentat plastic ceea ce au înțeles.
Cadrele didactice de Limba și literatura română, participante la conferința „Omul ficțional”, susținută de profesorul universitar, doctor și director al editurii Universității „Al. I. Cuza” Iași, le-au prezentat elevilor semnificațiile explicate atât de atractiv și captivant. Foarte interesant este și filmulețul realizat de elevii clasei a VII-a C, coordonați de doamna dirigintă,despre școala on-line, cu bune și rele. Elevii dau dovadă de obiectivitate, recunoscând că evaluarea este ”călcâiul lui Ahile” care subminează calitatea actului educațional realizat astfel, pe termen lung. Ne bucurăm că elevii dau dovadă de profesionalism și conștientizează ceea ce au de remediat și perfecționat. Gimnaziștii claselor a V-a A și a VI-a D, au omagiat și sacrificul suprem al copiilor eroi, care și-au dăruit viața pentru apărarea țării, participând la activitățile organizate de muzeografii Mausoleului Eroilor din Focșani. Astfel, cei mici au aplicat nonformal cunoștințele dobândite la orele de istorie și limba și literatura română, cultivându- și respectul pentru valorile naționale și pentru sacrificiul înaintașilor, fără de care astăzi nu am mai fi români. O colaborare inedită este cea a părinților care au fost invitați să interacționeze în cadrul proiectului național „Eu și copilul meu”, prin parteneriatul coordonat de Agenția Națională Antidrog, Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Vrancea.
Informații și fotografii transmise de profesor Pompilia Bărbosu, consilier educativ, școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” Focșani