Educație

Constructorul și-a bătut joc de Grădinița de la Slobozia Bradului. Abia recepționată, clădirea nu poate fi utilizată pentru că plouă în clase

Mihaela Vlădescu
8 aug 2018 3705 vizualizări

Constructorul și-a bătut jhoc de Grădinița cu 8 săli de clasă de la Slobozia Bradului. Primăria a semnat lucrarea de recepție a lucrărilor, deși, la prima ploaie sălile de clasă s-au umplut de apă. Prin urmare, clădirea, care ar fi trebuit amenajată în aceste zile cu mobilier, pentru a-și primi preșcolarii la 10 septembrie, așteaptă acum....din nou constructorul care trebuie să remedieze defecțiunile.

SC Izostal SRL București este societatea care a câștigat licitația pentru ridicarea clădirii, firma dând lucrarea în execuție unei firme din județul Buzău - SC Alcarom. „ În urma ploilor abundente căzute în perioada iunie – iulie 2018, în interiorul construcției a pătruns apa prin acoperișul de tablă ondulată producând pagube însemnate la instalația electrică, instalația de securitate la incendii, la unele porțiuni de zugrăveli pe pereți din toate sălile de clasă, afectând chiar și o parte din mobilier într-o fază incipientă”, se arată într-o înștiințare a Primăriei Slobozia Bradului către instituțiile statului și către constructor. Înștiințări au ajuns și către Unitătea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU) din cadrul Ministerului Educației, finanțatorul lucrării. „A plouat în câteva săli de clasă și am făcut adresă către constructor să vină să remedieze, către Inspectoratul Școlar și către Ministerul Educației. Am făcut recepția clădirii, dar nu plouase niciodată. Eu consider că se poate remedia, cu atât mai mult cu cât am vorbit cu constructorul și a promis că va îndrepta defecțiunile,” ne-a declarat primarul comunei Slobozia Bradului, Iulian  Dumitru. Finanțarea clădirii a fost asigurată 100% de Ministerul Educației, iar autoritățile locale au finanțat și realizat lucrările la curtea exterioară.  Grădiniţa este absolut necesară la Slobozia Bradului în condiţiile în care natalitatea a crescut de la an la an, comuna din sudul judeţului Vrancea având cea mai mare rată a natalităţii din ţară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.