Educație

Biblioteca centrală îşi mută sediul peste drum

Sorin Tudose
16 oct 2013 1047 vizualizări
Activitatea sediului central va fi suspendată pană la mutarea completă în noul sediu

Bibliotecarii îi anunţă pe toţi abonaţii Bibliotecii că, începand de azi, sediul central îşi va închide uşile în vederea mutării cărţilor şi periodicelor în noul sediu. Mai exact, secţiile Împrumut la domiciliu adulţi şi Periodice, din cadrul Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu” Vrancea, cu sediul în str. M. Kogălniceanu nr. 12, îşi vor suspenda activitatea cu publicul în vederea reorganizării fondului de carte şi transferului acestuia, în noul sediu, din str. M. Kogălniceanu nr. 13. Noul imobil în care va funcţiona biblioteca a fost construit la finele secolului XIX, este monument istoric de importanţă locală şi a fost consolidat şi modernizat prin proiectul „Consolidare şi Modernizare” iniţiat şi susţinut de Consiliul Judeţean Vrancea. Clădirea trebuia să fie inaugurată în luna aprilie chiar dacă în ea încă nu erau transferate mobilierul şi colecţia biblioticii, dar cum preşedintele CJ, Marian Oprişan, nu a fost prezent la eveniment deschiderea sediului s-a amanat. Biblioteca se mutase în clădirea de pe strada Kogălniceanu la începutul anilor 1970 şi iată că după 4 decenii se mută în clădirea de vizavi. Interesant este de văzut cum se vor descurca bibliotecarii cu spaţiul de depozitare din noul sediu, acesta fiind ceva mai mic decat cel vechi. De asemenea, rămane de văzut ce se va întampla cu imobilul eliberat de bibliotecari, acesta fiind proprietatea Camerei de Comerţ. “Conducerea Bibliotecii Judeţene prezintă scuze pentru eventualele inconveniente, create de suspendarea activităţii şi anunţă că în această perioadă, va funcţiona la Sediul Central, doar serviciul de restituire al documentelor, în intervalul orar 8.30 – 16.00, şi nu vor fi percepute penalizări”, transmit bibliotecarii. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.