Educație

Catedrele rezervate ale directorilor şi inspectorilor, cele mai căutate

Ziarul de Vrancea
6 sep 2013 2306 vizualizări
Nici şedinţa de ieri de la Inspectoratul Şcolar nu a rezolvat în totalitate ocuparea posturilor în învăţămantul vrancean.Doi profesori din judeţul Buzău predau în şcolile vrancene. Posturile rămase neocupate vor fi împărţite într-o nouă şedinţă publică ce va avea loc pe 12 septembrie

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a organizat ieri o nouă şedinţă publică pentru ocuparea posturilor şi catedrelor vacante în învăţămantul vrancean. Peste 200 de posturi şi catedre şi-au căutat ocupanţii, însă nu pentru toate s-au găsit cadre disponibile. După cum era de aşteptat, posturile cele mai căutate au fost cele din Focşani sau din apropierea acestuia, cele din mediul rural fiind ocupate doar de cadrele care sunt din zonele respective. Deşi numărul candidaţilor prezenţi la şedinţă a fost destul de mare, mai bine de jumătate dintre posturile şi catedrele puse la bătaie au rămas neocupate. Singurele posturi în Focşani disponibile în această etapă au fost cele rezervate ale directorilor şi inspectorilor şcolari, toate fiind ocupate de cadre titulare care au intrat în restrangere de activitate, aveau nevoie de completare de catedră ori au cerut detaşare. Au fost soluţionate, astfel, restrangerile de activitate şi completările de normă în opt cazuri, iar doi profesori au cerut detaşare din mediul rural pe rezervările directorilor de licee. Este cazul catedrelor de limbă engleză a directorului adjunct de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi directoarei de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, catedra de limba romană a directoarei de la Colegiul Economic şi adjunctei de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, posturile inspectorilor Tincuţa Zahariuc de la Colegiul „Gheorghe Asachi” şi Ion Ionaşcu de la Colegiul „Valeriu D. Cotea”.

Profesorii de educaţie fizică au fugit de la ţară

Tot ieri au fost repartizaţi pe posturile disponibile candidaţii cu media de cel puţin 5 la concursurile de titularizare din ultimii trei ani. Multe dintre discipline nu au avut nici un candidat, fiind vorba despre artă vocală, construcţii, dans contemporan, comerţ şi servicii, economie şi educaţie antreprenorială, geografie, muzică instrumentală. Şi-au găsit însă doritori două din cele trei posturi de biologie disponibile, două de limbă franceză, unul din cele şapte de matematică, postul de profesor educator de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Elena Doamna” Focşani. La educatoare au fost ocupate numai cinci din cele 16 posturi libere, la mare căutare fiind cele de la Grădiniţa 1 Odobeşti şi Grădiniţele 2 şi 18 Focşani. Nu au avut căutare posturile de la Tulnici, Dumitreşti, Andreiaşu de Jos, Lepşa, Fitioneşti, Plopu, Stupina, Ploscuţeni, Rugineşti. Nici la învăţători nu s-au ocupat posturile, doar trei din 16 găsindu-şi cadrele care vor preda în acest an şcolar. Deocamdată nu a dorit să predea nimeni la Negrileşti, Tulnici, Vintileasca, Chiojdeni, Jitia, Andreiaşu de Jos, Poiana Cristei sau Şindrilari. Cele mai multe catedre fără candidaţi au fost la educaţie fizică şi sport, unde un singur candidat, de loc din judeţul Buzău, a dorit să predea în mediul rural vrancean. 25 de catedre au rămas neocupate la această disciplină. Judeţul Buzău a mai dat o profesoară în Vrancea, care va preda anul acesta şcolar limba franceză la Şcoala din Băleşti, localitate situată la graniţa dintre judeţe. Inspectorii şcolari au avut şi surpriza ca la şedinţa de ieri o parte dintre posturile anunţate disponibile să fi fost acordate în regim de plata cu ora în cadrul şedinţelor Consiliilor de Administraţie ale şcolilor, dar fără ca directorii să înainteze deciziile Inspectoratului Şcolar. Următoarea etapă pentru ocuparea posturilor şi catedrelor vacante în învăţămantul vrancean va consta într-o nouă şedinţă publică ce va avea loc pe data de 12 septembrie. Posturile rămase neocupate şi după această dată vor fi scoase la concurs la nivelul fiecărei unităţi de învăţămant. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.