Educație

VIDEO!!! Primăria vrea să investească 75.000 euro în Teatru, la centenar

Iulia Crețu
28 iul 2013 1645 vizualizări
Pe arcada clădirii ar urma să scrie “Teatrul Comunal”, denumirea iniţială a Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia”

Împlinirea a o sută de ani de la înfiinţarea Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focşani ar putea găsi clădirea emblemă a oraşului într-o stare nu tocmai potrivită pentru sărbătoarea lăcaşului de cultură. În acest sens, joi, la şedinţa de Consiliu Local Focşani, primarul Decebal Bacinschi le-a prezentat aleşilor un raport de expertiză privind investiţiile şi reparaţiile de care are nevoie Teatrul. O estimare a lucrărilor s-ar ridica la suma de 75.000 euro, inclusiv TVA. “Anul acesta se sărbătoresc o sută de ani de la realizarea Teatrului. Vă prezint un raport de expertiză privind instalaţiile de încălzire şi de climatizare. Au venit specialişti, ne-au făcut o socoteală, ne-au spus ce probleme se ridică, centrala este subdimensionată, cam la jumătate faţă de capacitatea de care am avea nevoie. Trebuie refăcut şi racordul de termoficare, dar şi o serie întreagă de alte lucrări. Avem şi o estimare a acestor lucrări, care s-ar ridica la 75.000 euro, inclusiv TVA”, după cum a declarat primarul Decebal Bacinschi. În această chestiune ar trebui să se pronunţe Consiliul Local, prin hotărare în plen, într-o viitoare şedinţă. Pentru a marca centenarul Teatrului, municipalitatea are în intenţie să scrie pe arcada clădirii simbol - “Teatrul Comunal”, denumirea iniţială a Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia”. Lucrări de intervenţie sunt necesare la acoperiş, faţade, tamplărie, schimbarea mochetei, lustruirea marmurei şi zugrăvirea pereţilor. Teatrul Pastia a fost redeschis în anul 2004, după lucrările de reabilitare impuse de stricăciunile provocate de cutremurul din 1977. (I. CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări declaraţiile primarul Decebal Bacinschi cu privire la reparaţiile de la Teatrul “Mr. Gh. Pastia”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.