Educație

Guvernul îi premiază pe elevii care au obţinut media 10 la BACALAUREAT

Ziarul de Vrancea
17 iul 2013 913 vizualizări
Elevii vor primi câte 3.000 de lei

 

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an vor primi câte 3.000 de lei, în baza unei hotărâri aprobate, miercuri, de Guvern, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

Guvernul îi premiază pe elevii care au obţinut media 10 la BACALAUREAT. Elevii vor primi câte 3.000 de lei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse guvernamentale au declarat, miercuri dimineaţa, pentru MEDIAFAX că Guvernul vrea să îi premieze pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an, o decizie în acest sens urmând să fie luată în şedinţa de miercuri a Executivului.

"Guvernul a pregătit deja o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri", au declarat sursele.

Ulterior, la începutul şedinţei de guvern, subiectul a fost discutat de premierul Victor Ponta cu ministrul Educaţiei.

"Înţeleg că, astăzi, o să adoptăm un act prin care puteţi să-i premiaţi pe cei care au luat 10 la Bac. Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că-i sancţionăm şi îi pedepsim, dar pe cât posibil să vorbim şi de cei care au luat nota zece", a spus Ponta.

Ministrul a arătat că, din datele sale, un număr de 124 elevi au obţinut media 10 la bacalaureat, fiind încă în analiză şi unele contestaţii, numărul final de beneficiari urmând să se situeze la în jur de 130 tineri.

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.