Educație

Are rost numirea unui director adjunct în timpul vacanţei şcolare?

Ziarul de Vrancea
11 iul 2013 2983 vizualizări
şefele Inspectoratului Şcolar au preferat un bărbat în funcţia de director adjunct la cel mai “conflictogen” liceu din judeţ în speranţa aducerii stabilităţii u în discuţie au fost şase nume, însă s-a mers în final pe mana profesorului de informatică Lucian Măciucă u puţini ştiu că tatăl proaspătului adjunct a fost demis de conducerea Inspectoratului Şcolar din motive politice din fruntea şcolii din comuna Spulber

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a numit un director adjunct la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” la scurt timp după începutul vacanţei de vară. Poate vă întrebaţi de ce numirea unui adjunct acum, în vacanţă, în condiţiile în care directorul plin al acestui liceu, profesoara Lauriana Ailincuţei, a cerut IŞJ în nenumărate randuri numirea unui al doilea director, avand în vedere volumul mare de muncă din şcoală, dar şi starea tensionată existentă în unitate. IŞJ a decis în şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) din 8 iulie numirea profesorului de informatică Marius Măciucă în funcţia de director adjunct al Liceului Pedagogic “Spiru Haret”, începand cu data de 10 iulie şi pană pe 31 august 2013. Numele acestuia a fost luat în discuţie din toamna anului trecut, însă, din motive cunoscute numai de conducerea IŞJ Vrancea, decizia a fost amanată pană zilele acestea. Numele vehiculate pentru această funcţie au fost şase, conducerea IŞJ chemand la discuţii atat directorul liceului cat şi pe secretara liceului, totodată lider al filialei FEN din judeţ, pentru a-şi spune punctul de vedere. Se pare că s-a găsit numitorul comun, profesorul Măciucă fiind considerat potrivit de ambele părţi pentru această funcţie.

Directorul plin salută numirea unui ajutor, chiar şi în ceasul al 12-lea

“Şcoala are nevoie de doi directori. Sunt două schimburi în unitate, se învaţă 12 ore şi este nevoie să fie permanent cel puţin un director. Numirea unui director adjunct este una benefică, mai ales că s-a realizat prin transparenţă”, ne-a declarat directorul Liceului Pedagogic, profesoara Lauriana Ailincuţei. Nemulţumită de momentul ales pentru această numire se declară secretara şefă a liceului, Paulina Roşcan, care, în calitate de lider FEN, a cerut explicaţii conducerii IŞJ în ultima şedinţă a CA-ului. “Am ridicat problema în consiliul de administraţie în care s-a luat în discuţie numirea unui adjunct. De ce un an Liceul Pedagogic este ţinut fără adjunct, iar în vacanţă este numit unul? Nu am primit răspuns de la niciuna dintre inspectoarele generale. În toamnă, cand am ridicat problema adjunctului, mi s-a spus că nu este nevoie pentru că liceul are mai puţin de o mie de elevi. Nu înţeleg de ce a fost numit adjunct în vară cand nu există activitate didactică. Liceul Pedagogic are nevoie de doi directori competenţi pentru că populaţia şcolară se află în descreştere, iar liceul a pierdut din imagine din cauza unor orgolii personale”, ne-a declarat secretara Paulina Roşcan.

Explicaţiile conducerii IŞJ

Inspectorul şcolar general al IŞJ, Vasilica Zaharia, ne-a declarat ieri că numirea unui director nu trebuie să se producă neapărat într-un anumit moment. “Aşa am considerat. Sunt multe activităţi specifice şcolii în această perioadă şi consider că se poate forma un director. Domnul Măciucă a fost propus de la începutul anului. Au fost întrebaţi mai mulţi profesori dacă îşi doresc să ocupe acest post. Şi adjunctul IŞJ a fost numit pe 15 iulie”, ne-a declarat Vasilica Zaharia. Nu aceeaşi explicaţie au primit reprezentanţii Liceului Pedagogic, cărora şefele de la IŞJ le-au transmis că numirea s-a impus acum deoarece…. aşa a cerut ministrul Educaţiei.

Cine este Marius Măciucă?

Noul director adjunct al Liceului Pedagogic “Spiru Haret” este profesor de informatică din anul 2000, iar la unitatea pe care o conduce acum împreună cu Lauriana Ailincuţei predă de 8 ani. Marius Măciucă este fiu de cadre didactice, tatăl său, Lucian Măciucă, fiind director la Şcoala Spulber pană la numirea actualei echipe de la IŞJ, care a considerat că acesta trebuie demis din simplul motiv că a fost numit în funcţie de guvernarea PDL. Şi mama lui Lucian Măciucă este cadru didactic şi a condus şcoala comunală ani în şir. Marius Măciucă declară că nu este membru al vreunui partid politic, deşi au existat oferte de-a lungul vremii, pe care nu le-a acceptat întrucat nu este tentat de o carieră în politică. Acesta a fost chemat la discuţii la IŞJ încă din toamna anului trecut, fiind considerat cel mai potrivit pentru a aduce echilibrul de care este nevoie la nivelul unităţii şcolare. “Probabil că va trebui mai multă diplomaţie, răbdare şi să existe un respect reciproc pentru ca lucrurile să meargă bine”, ne-a spus noul director adjunct. Se pare că în alegerea acestuia a cantărit foarte mult faptul că este bărbat, considerandu-se că o mană forte ar aduce stabilitate în şcoala în care s-au produs mai multe scandaluri în ultimii ani. De precizat că Liceul Pedagogic a avut numai doamne în echipa de conducere după schimbarea profesorului Tudor Gogancea. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Eu, acum 3941 zile, 11 ore, 46 minute, 22 secunde
D-na lider de sindicat este nemultumita tot timpul si datorita dumneaiei s-a creat o stare de tensiune in tot liceul motivata de statut si de interesul pers.
Gaga, acum 3941 zile, 15 ore, 10 minute, 50 secunde
Nu mai inteleg nimic ! Madam asta... Roscan e lider de sindicat sau secretar sef in CA al ISJ? Ea se foloseste de functia de lider de sindicat pentru a-si atinge scopurile personale, bag seama! Ea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.