Educație

Absolvenţii rromi nu vor să intre la liceu pe locurile rezervate

Ziarul de Vrancea
21 iun 2013 1904 vizualizări
Fiul preşedintelui Partidei Rromilor Adjud termină liceul cu nota 9.50 şi preferă admiterea pe locurile normale

26 de absolvenţi de gimnaziu de etnie rromă vor intra la liceu pe locurile rezervate special pentru ei, potrivit legii. Deşi anul acesta în Vrancea sunt disponibile 224 de locuri rezervate la liceu pentru elevii de etnie rromă, numărul celor care preferă repartizarea pe unul dintre acestea este relativ mic, avand în vedere totuşi numărul mare de elevi rromi. Şi în localităţile în care sunt comunităţi importante de etnie rromă numărul celor care doresc un loc rezervat la liceu este redus. Astfel de situaţii sunt la Homocea, Chiojdeni, Panciu, Mărăşeşti, unde majoritatea absolvenţilor rromi merg la liceu pe locurile normale. O parte dintre aceştia au rezultate bune la învăţătură, cum este cazul lui Ionuţ David Tănase care a terminat gimnaziul cu medii peste 9,50, fiul preşedintelui organizaţiei Adjud a Partidei Rromilor, Samir Tănase. Elevul a optat pentru Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud, profilul matematică-informatică. De la Homocea niciun elev nu a optat pentru locurile rezervate, iar la Mărăşeşti doar unul. Opţiunile celor 26 de elevi care şi-au depus dosare pentru locurile rezervate sunt pentru Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, Colegiul Auto “Traian Vuia”, Colegiul “Valeriu. D. Cotea”, Liceul Vidra, Liceul Mărăşeşti, Liceul Teoretic “Emil Botta” adjud şi Colegiul “Ion Mincu” Focşani. Repartizarea acestora se va face pe 10 iulie la sediul Inspectoratului Şcolar, în şedinţă publică. Alţi 8 absolvenţi de gimnaziu din comunele Slobozia Bradului şi Măicăneşti au optat pentru liceele din judeţele Buzău şi Brăila. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.