Educație

Grădiniţele cu program prelungit au activitate şi în vacanţă

Ziarul de Vrancea
17 iun 2013 3889 vizualizări
De la 1 iulie va funcţiona Grădiniţa estivală.Inscrierile la grădiniţă se fac pană pe 21 iunie

Grădiniţele cu program prelungit din Focşani vor funcţiona pană la finele lunii iunie, chiar dacă vacanţa de vară pentru elevi începe de săptămana viitoare. Decizia a fost luată de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) pentru a veni în sprijinul părinţilor ocupaţi, care nu au cu cine lăsa copiii în vacanţa de vară. “Vom transmite doamnelor din grădiniţe să anunţe părinţii că vor funcţiona toată luna iunie”, ne-a declarat inspectorul pentru învăţămant preşcolar, Lina Vlăsceanu. De la 1 iulie va funcţiona Grădiniţa estivală, anul acesta în mai mult unităţi de învăţămant preşcolar. Astfel, pentru luna iulie educatoarele din Focşani au înregistrat 86 de cereri de la părinţi, iar pentru luna august 70 de cereri. Educatoarele s-au întalnit ieri la IŞJ şi au stabilit ca în luna iulie Grădiniţa estivală să funcţioneze astfel: la Grădiniţa 18 copii de la Grădiniţele 18, 7, 23 şi 17 ( în total 40) pentru care costul mesei zilnice va fi de 9 lei de copil; iar restul preşcolarilor vor merge în prima parte a lunii la Grădiniţa 16, unde costul mesei zilnice va fi de 8 lei de copil, iar în doua parte a lunii iulie la Grădiniţa 13, unde părinţii vor plăti pentru hrană 9 lei pe zi. În luna august Grădiniţa estivală va funcţiona la Grădiniţa 23 unde costul mesei zilnice va fi de 12 lei/zi de copil, unitatea avand contract cu o firmă de catering. “Din experienţa anilor trecuţi nu cred că vor fi ataţia copii, mai ales în august, cand părinţii vor pleca în concedii, însă ei îşi iau măsuri de siguranţă”, ne-a declarat Lina Vlăsceanu.

Locuri libere la grădiniţe

În ceea ce priveşte înscrierea la grădiniţe pentru noul an şcolar, aceasta se încheie pe 21 iunie. “Stăm bine la acest capitol. Unele grădiniţe şi-au organizat înscrierile şi reînscrierile concomitent, iar altele în etape. Majoritatea grădiniţelor şi-au completat locurile la grupa mică, dar mai sunt cateva care au locuri destule şi probabil că vor direcţiona către acestea copiii de la grădiniţele suprasolicitate”, ne-a declarat inspectorul şcolar Lina Vlăsceanu. Este cazul Grădiniţei 7 unde numărul cererilor de înscriere este de trei ori mai mare decat al locurilor disponibile. Locuri libere la grupa mică mai sunt la Grădiniţele 2, 15, 16, 23, iar la grupa mare la Grădiniţele 17 şi 18. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
mamica multumita, acum 3962 zile, 4 ore, 51 minute, 36 secunde
Mai sunt locuri la toate grupele si la gradinita Nr. 11, structura a gradinitei Nr. 17, situata pe str Siomion Barnutiu. Eu am copiii acolo si sunt tare multumita .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.