Educație

Bibliotecarii vranceni, prezenţi la lansarea cărţii “Căutătorii de poveşti”

Sorin Tudose
16 dec 2012 1255 vizualizări
Lansarea a avut loc la Brăila, cartea conţinand mai multe poveşti din Vrancea

Bibliotecarii vranceni au participat împreună cu bibliotecari din alte şase judeţe la lansarea primei cărţi dedicate bibliotecilor din Romania şi intitulată “Căutătorii de poveşti”. Cartea lansată în Brăila şi scrisă de nume ca Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Cătălin Ştefănescu şi Irina Păcurariu este rezultatul muncii de promovare a bibliotecilor publice din ţara noastră. “Campania este iniţiată de programul Biblionet, o investiţie de 26,9 milioane de dolari în România pe o durată de cinci ani şi care îşi propune facilitarea accesului la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. La eveniment au fost prezenţi directorul adjunct al programului Biblionet România, Scott Andersen, eroi ai poveştilor şi bibliotecari din judeţele Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea şi Ialomiţa. Volumul este disponibil în format electronic pe www.cautatoriidepovesti.ro şi a fost recent lansat în format tipărit în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, ediţia a XIX-a”, se arată într-o informare de presă. Într-o scurtă povestioară, Radu Paraschivescu spune că se îndrepta spre sediul bibliotecii de pe Strada Mihail Kogălniceanu “o clădire ştampilată cu marca monumentului istoric. Un imobil care şi-a păstrat demnitatea şi aura, în ciuda zăbrelelor care împodobesc ferestrele de la parter”. Odată intrat în clădirea bibliotecii, Paraschivescu este întampinat de Teodora Fantanaru, directoarea instituţiei care îi prezintă cateva lucrări cu care se mandreşte biblioteca. Printre ele era şi “un manuscris a lui Sadoveanu, de pe vremea cand BJ era bibliotecă de raion. Textul se cheamă Morminte şi are numărul de inventar 1. Deschidem manuscrisul cu teama de-a nu-i dăuna. Dacă, Doamne fereşte, după ataţia ani, hartia de devenit friabilă?”, poveşteşte cu umor publicistul Radu Paraschivescu. Mai multe poveşti din bibliotecele din judeţul nostru puteţi citi pe site-ul menţionat mai sus. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.