Educație

Vreţi să vedeţi cursul de geografie al marelui Simion Mehedinţi?

Ziarul de Vrancea
8 oct 2012 1746 vizualizări
Lucrarea din anul 1927 face parte dintr-o expoziţie de carte veche organizată cu ocazia Zilelor Casei Corpului Didactic

Zilele Casei Corpului Didactic Vrancea au debutat ieri cu o interesantă expoziţie de carte veche intitulată “Simion Mehedinţi şi opera sa”. Lucrările expuse aparţin bibliotecii Casei Corpului Didactic Vrancea, cele mai vechi fiind achiziţionate de-a lungul timpului de la anticariatele din capitală, printre care “Optimismul lui Eminescu”, apărută la editura Ziarului “Universul” Bucureşti, în 1936 şi “Cele 5 continente, pentru clasa 1-a secundară”, apărută la editura Librăriei Socec&Co., Societate Anonimă Bucureşti, în 1916.

Printre cărţile expuse se mai află un “Curs de geografie”, predat de Simion Mehedinţi, între anii 1927 şi 1928, scris de mană. Valoroasa lucrare a fost achiziţionată în anul 2001 de la Florin Basaloglu, profesor de religie la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” din Focşani, care a păstrat-o cu mare grijă. Mai sunt expuse lucrări editate de Asociaţia Personalului Didactic “Simion Mehedinţi”, sub îndrumarea profesorului Costică Neagu şi a editurii Tera, dar şi alte lucrări ale diferitelor edituri din ţară.

“Unele dintre aceste lucrări conţin autograful editorilor şi au o valoarea documentară pentru biblioteca Casei Corpului Didactic Vrancea, o bibliotecă relativ nouă, înfiinţată în anul 1973”, după cum ne-a declarat Stela Sebe, bibliotecar documentarist al Casei Corpului Didactic Vrancea. Zilele CCD continuă pe parcursul întregii săptămani, astăzi fiind programată, începand cu ora 12,00, “Consfătuirea bibliotecarilor şcolari, responsabililor cu CDI şi profesorilor documentarişti din judeţ”.

Obiectivul Zilelor Casei Corpului Didactic Vrancea, aflate la a III-a ediţie, este de a promova oferta de programe a Casei Corpului Didactic, precum şi activităţile pe care instituţia le va desfăşura în anul 2012-2013, potrivit organizatorilor. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.