Educație

Directorii de şcoli, în şedinţă despre Evaluarea Naţională

Ziarul de Vrancea
21 iun 2012 1549 vizualizări
La şedinţă a participat şi reprezentantul Ministerului, Răzvan Chiţu u adjunctul IŞJ, Stan Rogoz, a cerut profesorilor să evite strangerea fondurilor de “protocol” de la elevi

Directorii de şcoli au participat la instruirea privind Evaluarea Naţională.  Şedinţa de instruire a fost ţinută de membrii Comisiei Judeţene de Evaluare Naţională condusă de adjunctul IŞJ Stan Rogoz. Metodologia de desfăşurare a examenului este cea de anul trecut. Printre noutăţi se află existenţa camerelor de luat vederi, 300 la nivel de judeţ. Toleranţa supraveghetorilor va fi pedepsită, iar obiceiul de a strange fonduri pentru stimularea acestora trebuie abandonat, le-a transmis directorilor reprezentantul Ministerului Educaţiei în Vrancea, Răzvan Chiţu. Rogoz a solicitat afişarea la intrarea în şcoli şi pe fiecare uşă de examen a atenţionărilor pentru elevi, conform metodologiei şi amenajarea unor săli speciale pentru depozitarea tezelor. Atenţionări au fost făcute asupra transportului tezelor de la sala de depozitare la centrul de evaluare, dar şi asupra verificării posibilelor cazuri de incompatibilitate a celor implicaţi în acest examen. “Cand puneţi mana pe telefon să anunţaţi problema, să aveţi şi două soluţii. Noi nu cunoaştem problema în amănunt şi dumneavoastră sunteţi cei mai în măsură să găsiţi o rezolvare”, a cerut profesorilor Rogoz. Examenul de evaluare naţională se susţine în fiecare şcoală cu personalitate juridică, excepţie Şcoala Negrileşti, unde vor da examen cei nouă absolvenţi. Profesorii evaluatori vor fi cunoscuţi în ziua probelor de concurs, fiind traşi la sorţi în dimineaţa desfăşurării fiecărei probe. Candidaţii cu cerinţe speciale susţin şi ei evaluarea naţională în această sesiune. Transportul elevilor către centrele de examen a fost un alt subiect abordat în şedinţa de ieri. O situaţie deosebită este la Domneşti, de unde 16 candidaţi vor ajunge cu trenul la Pufeşti. “Distanţa pe care o au de parcurs este de 2 km, însă ca posibilităţi de deplasare sunt trenul sau autoturismele părinţilor. A doua variantă ar fi cea mai bună, dar să vedem. Cei care nu au posibilitate vor merge cu trenul, însoţiţi de diriginte şi de părinţi”, a declarat directorul Şcolii Pufeşti, Neculai Damian. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.