Educație

“Absolvenţii sunt praf. Noroc că e proba la care nu pică nimeni!”

Ziarul de Vrancea
18 iun 2012 3690 vizualizări
Afirmă unul dintre evaluatori de la proba de competenţe digitale a bacalaureatului u elevii spun că nu au făcut meditaţii pentru această probă u 9 candidaţi au absentat în prima zi de evaluare

Bacalaureaţii nu sunt experţi în manuirea calculatorului, aşa cum probabil mulţi ar fi crezut. Deşi trăiesc în era calculatorului, liceenii par să cunoască foarte bine numai messengerul şi facebook-ul, pe care le utilizează în mod frecvent. Proba D, de evaluare a competenţelor digitale, care a început ieri şi se desfăşoară pană vineri, 22 iunie, le-a pus probleme serioase multor absolvenţi. Şi asta deşi cerinţele au fost banale: să redenumească un folder, să mute un text, să ataşeze o fotografie, să răspundă la cateva întrebări din teorie. De remarcat declaraţia sinceră a unei eleve a Colegiului Tehnic “Edmond Nicolau”, la ieşirea din examen care spunea cu sinceritate că nu a făcut pregătire la această disciplină. “Am avut nişte exerciţii şi a fost aşa şi aşa, adică m-am descurcat pe jumătate. Nu prea mă pasionează calculatorul”, a declarat Vlad Alanei, elev al clasei  a XII-a G de la acelaşi liceu. Acesta nu se aşteaptă să obţină decat nivelul “mediu” la acestă probă. “Sunt praf. Noroc că este proba la care nu pică nimeni, este suficient să te prezinţi”, a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre profesorii din comisia de evaluare, după ieşirea candidaţilor din examen. La Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” 54 de candidaţi au fost programaţi ieri, lipsind unul, acelaşi care nu s-a prezentat nici la proba de evaluare a competenţelor de comunicare şi limba romană. Absenţe au fost înregistrate şi la alte centre. Candidaţii care au lipsit la această probă se pot prezenta la cele scrise, dar fără să obţină diploma de bac.

Soft-ul bată-l vina!

Testările de ieri au debutat cu emotii. Problemele au fost cauzate de site-ul Ministerului Educaţiei de pe care au fost descărcate subiectele de examen întrucat s-a blocat. S-a reuşit intrarea în aplicaţie cu ceva întarzieri, dar subiectele au ajuns la timp la candidaţi. ”Asta se întamplă din cauza organizării, toate unităţile din ţară intrand în aplicaţie în acelaşi moment, ceea ce conduce la blocarea site-ului ministerial”, a explicat un cadru implicat în examinare. Proba de evaluare a competenţelor digitale continuă pană vineri. Timpul de lucru este de 90 de minute, candidaţii neavand voie în laboratoarele de informatică cu niciun fel de lucrări sau telefoane. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Titi, acum 4334 zile, 19 ore, 53 minute, 48 secunde
Nu cred ca le trebuie calculatoare la datul cu lopata in Italia...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.