Educație

Cu Big Brother la capacitate şi Bac

Ziarul de Vrancea
23 mai 2012 1145 vizualizări
Aproape 400 de camere de luat vederi sunt necesare în Vrancea pentru supravegherea candidaţilor la examenele naţionale. Inspectoratul Şcolar Judeţean a realizat un necesar pe baza solicitărilor directorilor unităţilor şcolare în care se desfăşoară examenele naţionale.

Aşa că, potrivit inspectorului general interimar Stan Rogoz, cele mai multe camere, peste 300, sunt necesare pentru supravegherea elevilor la evaluarea naţională, iar 94 de camere pentru examenul de bacalaureat. Anul trecut, IŞJ Vrancea a împrumutat de la Prefectură 80 de camere de filmat. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de ProTv că toate centrele de examen vor avea camere de supraveghere la bacalaureat, iar acestea vor fi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi uşi. "Dotarea la bacalaureat va fi îmbunătăţită, toate unităţile şcolare vor fi dotate cu camere de luat vederi, astfel încât să nu mai avem situaţii pe care le-am avut anul trecut, centre fără aparatură necesară. Să nu existe centre fără aparatura necesară. Cele 638 de centre vor avea camere de luat vederi poziţionate pe elevi, nu pe geamuri şi pe uşi", a spus Liviu Pop. Ministrul interimar al Educaţiei a mai precizat că fiecare centru de examen va fi verificat în acest sens. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.