Educație

133 de focşăneni vor locuinţe sociale

Iulia Crețu
30 apr 2012 1374 vizualizări
Printre solicitanţi se numără persoane fără venituri dar şi profesori la şcolile de prestigiu din municipiu

Consiliul Local Focşani a aprobat, în şedinţa lunii aprilie, lista de priorităţi pe acest an pentru repartizarea locuinţelor cu chirie din fondul locativ de stat. Astfel, lista celor care doresc o locuinţă de la stat cuprinde 133 de cazuri sociale, între care mulţi muncitori, pensionari, dar şi persoane fără venituri. Totodată, printre cei care îi cer o casă primarului se numără şi absolvenţi de studii superioare, profesori la unităţile de învăţămînt din oraş sau din comunele apropiate. “Analizarea cererilor, stabilirea solicitanţilor care au acces la o locuinţă, stabilirea ordinii de prioritate se realizează în baza punctajului şi criteriilor de prioritate reglementate de lege şi aprobate prin Hotărîrea Consiliului Local nr. 60/24.02.2009. În vederea emiterii listei de priorităţi pentru anul 2012, comisia locală a analizat un număr de 567 dosare, din care: 22 dosare noi depuse în decursul anului 2011 şi 565 dosare depuse în anii precedenţi (2000 – 2010) şi reanalizate cu completările prezentate de solicitanţi pînă la data de 29.02.2012. În urma punctării dosarelor au rezultat un număr de 133 dosare admise şi un număr de 434 dosare respinse, întrucît fie nu au îndeplinit criteriile de acces (dovada mutaţiei definitive pe raza municipiului Focşani, etc.), fie nu au actualizat dosarul conform cerinţelor aprobate. Cel mai mare punctaj rezultat a fost de 78 puncte iar cel mai mic punctaj de 12 puncte”, a precizat ing. Cristina Costin, şef serviciu la Investiţii, administrare fond locativ din cadrul Primăriei Focşani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.