Educație

Filme, ecologizări, acţiuni sportive şi tîrguri de gastronomie

Sorin Tudose
9 apr 2012 1365 vizualizări
Elevii au putut experimenta nenumărate acţiuni

Programul naţional “Şcoala altfel” s-a încheiat vineri după cinci zile de activităţi extraşcolare în toate unităţile de învăţămînt. Timp de o săptămînă orele obişnuite au fost înlocuite cu acţiuni care mai de care mai inedite în funcţie de interesul profesorilor, dar şi al elevilor. Cuziştii s-au remarcat printr-o cursă de ciclism la care au participat circa 60 de elevi şi numai, acţiunea fiind organizată de profesorul Tiberiu Oprea. De asemenea, profesoara Gabriela Obodariu de la Colegiul “Cuza” a organizat mai multe vizite la instituţii precum Muzeul de Istorie şi Tribunal unde liceenii au putut afla despre cum funcţionează statul. La rîndul lor, uniriştii au umplut holurile liceului cu mese de la care vindeau produse “hand made”, între care şi delicioase prăjituri. Şi la Liceul cu Program Sportiv activităţile au fost multe şi variate, elevii de gimnaziu confecţionînd figurine din hîrtie. Nici ciclul preşcolar nu a rămas “dator”. De exemplu, cadrele didactice Fănica Bud, Liliana Buzatu şi Elena Baneş de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 17 au organizat pentru circa 40 de prichindei o ieşire în aer liber în Crîngul Petreşti. Bucurie mare pentru copii mai ales că era prima dată cînd au ieşit în crîng. Educatoarele s-au bucurat şi de sprijinul părinţilor. Practic toate unităţile şcolare au organizat proiecţii de filme artistice şi documentare, audiţii de muzică, acţiuni de ecologizare a spaţiilor verzi, drumeţii, concursuri de desene şi tot felul de competiţii, viizite în scop educativ sau social. Pentru a nu putea chiuli de la şcoală au fost realizate mici condici de prezenţă pe care profesorii le semnau doar dacă elevii participau la acţiuni. În concluzie nu s-a putut trage chiulul de la “Şcoala altfel”. Teoretic. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că săptămîna aceasta vor trage concluziile acestui program aflat la prima ediţie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.