Educație

Şcoala Nr. 2 Focşani solicită fonduri pentru reparaţii

Sorin Tudose
1 mar 2012 3075 vizualizări
Directorul instituţiei spune că solicitarea a rămas fără ecou de mai multe ori

Şcoala nr. 2 “Ion Basgan” din Focşani, prin directorul Tiberiu Dima, solicită Consiliului Local fonduri pentru 2012 în vederea efectuării unor reparaţii curente de maximă urgenţă. Directorul instituţiei de învăţămînt spune că de la inaugurarea unităţii în 1984 şi pînă în prezent nu s-a efectuat nici o reparaţie capitală, în ciuda faptului că este una din şcolile cele mai solicitate. “Avînd în vedere că în anii 1991-2000 s-a învăţat în trei schimburi, iar numărul de elevi atingea 2.900, instalaţiile sanitare, termice şi stoleria au fost supuse la o uzură excesivă. Stoleria fiind veche şi dintr-un material de proastă calitate, se pierde căldura. Prin reabilitarea termică (înlocuirea stoleriei vechi cu geam termopan) se fac economii serioase la bugetul local. Menţionăm că în cazul tîmplăriei deteriorate, copiii sînt expuşi, în cazul furtunilor, la riscuri de accidentare”, transmite Tiberiu Dima. Potrivit devizelor estimative, ar fi necesar alocarea sumei de 42.000 lei pentru schimbarea stoleriei şi 82.000 lei pentru instalaţia termică. O sută de mii de lei este solicitată şi pentru sala de sport, acolo unde se impune o reparaţie capitală. Nu în ultimul rînd, ar mai fi necesară şi primirea unei sume de 34.000 lei pentru pupitre şcolare. Autorităţile locale au fost înştiinţate de mai multe ori de necesităţile Şcolii nr. 2, dar pînă acum nu s-a alocat nici o sumă pentru reparaţii. Cererea de faţă urmează a fi discutată în viitorul apropiat de Consiliul Local Focşani. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.