Educație

Şcoala altfel: cinematecă, concursuri de talente şi competiţii sportive

Sorin Tudose
19 feb 2012 1949 vizualizări
în săptămîna 2-6 aprilie cursurile se vor derula după un orar special

Programul naţional “Şcoala altfel”, care se va desfăşura în perioada 2-6 aprilie, oferă posibilitatea elevilor de a participa la activităţi non-formale pliate direct pe nevoile şi interesele lor. Elevii au dreptul de a alege acţiunile la care doresc să participe, dar şi de a propune sau organiza ei înşişi activităţi care să le ofere posibilitatea de a-şi dezvolta noi abilităţi. La începutul lunii martie, programul pentru săptămîna “Şcoala altfel” va fi adus la cunoştinţă tuturor elevilor din fiecare şcoală în parte, aceştia putînd să opteze fiecare pentru acţiunile dorite. Se vor organiza activităţi de cinematecă, traininguri, concursuri de talente, competiţii sportive, dezbateri, acţiuni de cetăţenie participativă, acţiuni ecologice, umanitare şi de voluntariat. “Şcoala şi studiul trebuie să aibă prioritate în faţa altor tentaţii specifice vîrstei. Este, însă, momentul în care putem să desfăşurăm activităţi pe placul nostru în cadrul şcolii. Este timpul în care putem acţiona, interacţiona, ne putem implica şi putem multiplica iniţiativele noastre în dezvoltarea vieţii comunităţii şcolare. Acest element va face din şcoală o plăcere şi nu o obligaţie. Învăţarea cunoaşte mai multe forme, educaţia non-formală fiind una din componentele ce nu trebuie neglijate”, transmite Andrei Petre, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. Tinerii care au propuneri cu privire la acest program sînt sfătuiţi să se adrese profesorilor şi diriginţilor sau să ia legătura cu reprezentanţii lor în Consiliul Judeţean al Elevilor. Tot în perioada 2-6 aprilie 2012, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţămînt şi, după caz, ale concursurilor şcolare. În programul ”Şcoala altfel”, elaborat şi organizat de fiecare unitate de învăţămînt, vor fi incluşi toţi copiii preşcolari/elevii şi toate cadrele didactice care nu participă la faza naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Potrivit unui ordin de ministru, inspectoratele şcolare vor delega reprezentanţi pentru a monitoriza activităţile organizate de unităţile de învăţămînt în cadrul programului „Şcoala altfel”, aşa încît acestea să nu fie bifate doar formal în registrele şcolare. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.