Educație

Caragiale la Şcoala “Duiliu Zamfirescu”

Mihaela Beșleagă
7 feb 2012 3377 vizualizări
În 2012, declarat anul Caragiale, Şcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focşani marchează împlinirea a 160 de ani de la naşterea marelui clasic român, printr-o serie de activităţi şcolare şi extraşcolare, realizate atît în cadrul şcolii, cît şi în colaborare cu alte instituţii de cultură din judeţ.

Săptămîna trecută, la sala multimedia, în cadrul Cercului de lectură „Lumea minunată a cărţilor”, coordonat de bibliotecara Gabriela Harea, elevii din clasa a II-a C, îndrumaţi de profesorul primar Pina Lazăr, au participat la evenimentul „Copilul în opera lui I.L. Caragiale”. Copiii au vizionat filmele „Vizită”, „D-l Goe” şi „Un pedagog de şcoală nouă” şi au prezentat desene cu tema  „D-l Goe”, discutînd despre caracterul actual al societăţii caricaturizate de Caragiale. Elevii coordonaţi de profesoara Pompilia Bărbosu au interpretat diferenţiat elementele situaţiei de comunicare create de Caragiale în schiţele şi comediile sale. Următoarea activitate dedicată marelui dramaturg român, imediat ce vremea o va permite, se va concretiza prin prezenţa elevilor la o piesă de teatru pusă în scenă de Teatrul din Galaţi, la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuţă” Focşani. O altă activitate va avea loc la Ateneul Popular, copiii urmînd să interpreteze momente celebre din opera lui Caragiale. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.