Educație

Hramul Schitului „Sf. Ioan Botezătorul” din Panciu, pe 7 ianuarie

Mihaela Beșleagă
4 ian 2012 3476 vizualizări
Manifestarea face parte din proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”, cofinanţat din bani europeni

Schitul “Sfîntul Ioan Botezătorul” din oraşul Panciu este în sărbătoare sîmbătă, 7 ianuarie, cînd are loc hramul lăcaşului de cult, la care sînt aşteptaţi un număr mare de vrînceni. Pentru a ajunge la schit, turiştii trebuie să ajungă, iniţial, în cartierul Neicu, după care vor străbate viile de pe dealurile oraşului Panciu, pînă vor ajunge în curtea lăcaşului de cult, care este situat la aproximativ 400 metri deasupra Mănăstirii Brazi. Schitul a fost construit între anii 1826-1828 de Dimitrie, stareţul Mănăstirii Brazi. Hramul Schitului „Sf. Ioan Botezătorul” este un eveniment organizat în cadrul proiectului „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”, proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Panciu. Proiectul este cofinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din Panciu: Mănăstirea şi Schitul Brazi, Schitul „Sf. Ioan Botezătorul”, beciurile monumente de patrimoniu (Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu) şi Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de aproape 1 milion de lei, din care valoarea nerambursabilă din FEDR este de 670.000 lei, valoarea nerambursabilă din bugetul naţional 102.000 lei, iar beneficiarul, Primăria Panciu, contribuie cu 16.000 lei. Perioada de implementare este 19 luni, începînd cu 17 februarie 2011. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.