Educație

Prescolarii invata sa iubeasca natura

Camelia Stănilă
29 apr 2006 1529 vizualizări
Copii si-au amenajat propria gradinita de legume si au plantat copaci

Ieri, prescolarii de la Gradinita nr. 1 din Focsani, alaturi de o clasa I de la Scoala nr. 8 "Al. Vlahuta", au ajutat la plantarea unor copaci in parcul "Al. Vlahuta" din Focsani (linga CEC). Imbracati in costumase special confectionate pentru astfel de activitati, prichindeii s-au ingramadit sa planteze salcii, brazi si chiar un stejar, precum si gazon, imbogatind astfel spatiul verde, cu acordul Primariei. Harnicuti, micutii s-au ingramadit apoi sa ude copacii pe care i-au plantat, dupa care au promis sa aiba grija si pe viitor de spatiul verde din parc. Copiii invata sa iubeasca si sa ingrijeasca natura, prin intermediul unui proiect demarat in luna martie, "Invatam sa iubim natura", care se va derula timp de sase luni. Pina in luna octombrie, 52 de copii de la grupele mica si pregatitoare, coordonate de educatoarele Ileana Popa si Cornelia Hanga, precum si de la clasa I a Scolii nr. 8, invatator Ionel Pirlea, vor desfasura diverse activitati dedicate mediului inconjurator. Micutii si-au amenajat deja si o mica gradina in curtea gradinitei, unde au plantat ceapa, usturoi, salata si alte legume. Pe linga plantarea de copaci, prichindeii vor sa planteze si flori, pentru a infrumuseta noua lor gradina, de care au foarte mare grija. "Dorim sa ne ocupam si de plantarea unor plante decorative, ne gindim sa facem si o mica sera. Vom merge si in mijlocul naturii, la Ocolul Silvic Soveja, cu care avem parteneriat. O sa facem si ierbare. Si parintii ne sprijina foarte mult", a precizat Ileana Popa, educatoare la Gradinita nr. 1 Focsani. Proiectul "Invatam sa iubim natura" se desfasoara in colaborare si cu profesoara de geografie Marilena Tibrea de la Scoala "Duiliu Zamfirescu", Inspectoratul scolar, Agentia de Protectia Mediului, Ocolul Silvic Soveja, Penitenciarul si Primaria Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.