Educație

Liceenii din Focşani, faţă în faţă cu examenul Cambridge

Mihaela Beșleagă
11 dec 2011 3004 vizualizări
Sesiunea specială de examinare pentru elevii vrînceni va avea loc pe 11 februarie 2012 u Centrul de Examinare Cambridge organizează traininguri marţi, 13 decembrie, la „Unirea”, „Cuza” şi „Economic” Examenul Cambridge English Advanced se organizează în premieră în Focşani.

Testarea, care se va constitui într-o sesiune specială de examinare pentru liceenii vrînceni, în special pentru cei din clasele terminale, va avea loc în data de 11 februarie 2012, la iniţiativa inspectorului de limba engleză Marilena Gurgu şi a Centrului de Examinare Cambridge EEC (Esol Examinations Centre). De altfel, pentru a-i informa pe elevii care doresc să susţina examenul Cambridge, EEC va organiza traininguri în ziua de marţi, 13 decembrie, prezentate de Cătălin Badanău, examinator pentru atestarea Cambridge. La aceste sesiuni sînt invitaţi elevii, profesorii, părinţii şi orice adult care doreşte să susţină un examen Cambridge. Întîlnirile vor dura 45 de minute şi se vor desfăşura la Colegiile „Unirea” (ora 10.00), „Cuza”  (ora 12.00) şi „Economic” (ora 13.40). Participanţilor le vor fi prezentate filmări din cadrul examenelor orale. Pe lîngă faptul că vor vedea cum se desfăşoară în mod real o astfel de sesiune, celor prezenţi li se va cere să participle activ la o simulare, prin ce ar răspunde ei în locul candidaţilor. Mai mult decît atît, li se va prezenta examenul din punctul de vedere al examinatorului oral, răspunzîndu-se la întrebările: „Care sînt structurile gramaticale ce ar trebui folosite?” şi „Cum trebuie să interacţionezi cu partenerul?”. Pentru examenul din februarie, rezultatele vor fi disponibile online pe 26 martie iar diplomele vor fi gata după data de 25 aprilie.”Avantajele obţinerii unui certificat Cambridge sînt multiple: pe termen scurt şi local, elevii nu vor mai trebui să susţină proba de competenţe lingvistice la Bacalaureat. Pe termen lung însă, cresc şansele nu doar de a lucra într-o companie multinaţională dar şi de promovare. Cunoştinţele de limba engleză sînt certificate pe viaţă. La facultate îşi vor putea echivala cursurile de limba engeză, avînd posibilitatea să dea mai multă atenţie celorlalte materii de specialitate”, ne-a spus Cătălin Badanău, examinator pentru atestarea Cambridge. Taxa de examinare este de 500 lei. Pentru mai multe informaţii îl puteţi contacta pe Cătălin Badanău, pe mail, la examinationsofficer@eecromania.com. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.