Educație

Info-Educaţie:Liceul “Ioan Slavici”, reabilitat cu fonduri UE

Ziarul de Vrancea
29 nov 2011 1976 vizualizări
Primăria Panciu implementează proiectul „EDU-Panciu - Proiect pentru extinderea, dotarea şi reabilitarea Liceului «Ioan Slavici» din oraşul Panciu”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, beneficiind de un buget total de 30.494.077 lei.

Prin acest proiect se realizează construcţia şi dotarea a două corpuri de clădire care să conţină opt laboratoare de specialitate de informatică, biologie, chimie, fizică, matematică, limbi străine şi ştiinţe economice, o sală multimedia şi amenajarea unui spaţiu destinat Muzeului „Ioan Slavici”, care va fi utilizat şi ca laborator pentru orele de limba şi literatura romană. Perioada de implementare a proiectului este de doi ani, pînă în 16 februarie 2013. (S. T.)


Elevii de la Şcoala Bîrseşti, evacuaţi după un cutremur fictiv


Elevii şi profesorii de la Şcoala Bîrseşti au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul producerii unui cutremur de mare intensitate, în urma exerciţiului organizat ieri de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Conform scenariului, în urma seismului Şcoala cu clasele I-VIII Bîrseşti a fost avariată în proporţie de 90%, mai mulţi elevi avînd nevoie de ajutor specializat. Cei 60 de elevi au fost evacuaţi pe platoul din faţa unităţii, unde au primit sfaturi pe care să le urmeze în caz de nevoie. Comuna Bîrseşti a fost tot ieri gazda unei convocări la care au participat cei din serviciile locale de intervenţie. (R. M.)


Crucea Roşie celebrează Ziua Mondială Anti SIDA


Filiala de Cruce Roşie Vrancea celebrează “Ziua Mondială Anti SIDA” care ete marcată annual pe 1 decembrie. “Vrem să informăm mai ales tinerii despre ceea ce înseamnă să fie afectat de SIDA. Am vorbit cu preoţii să pomenească în timpul slujbelor numele mici ale celor care au murit de HIV/SIDA în ultimul an. De asemenea, am împărţit la mai multe şcoli pliante cu informaţii despre HIV/SIDA. Am oferit şi prezervative într-un mod mai discret”, ne-a spus Lidia Boc, voluntar al Crucii Roşii. Voluntarii ar fi vrut să întindă o panglică uriaşă în Piaţa Unirii chiar de 1 decembrie în semn de solidaritate cu cei afectaţi, dar cum tot atunci este şi Ziua Naţională a Romaniei s-a renunţat la proiect. (S. T.)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 3943 zile, 3 ore, 27 minute, 16 secunde
doresc seriozitate
o eleva, acum 4537 zile, 35 minute, 57 secunde
Este o actiune laudabila a Primariewi Panciu, dar as dori sa fie la fel de laudabila cumpararea a trei calorifere pentru elevii Liceului Ioan Slavici din Panciu care de cand a inceput sezonul rece citeste integral
Ovidiu, acum 4542 zile, 2 ore, 54 minute, 26 secunde
Da, Relu, sunt doua licee: Liceul Teoretic Ioan Slavici si Liceul Tehnologic Al. I. Cuza, cel din urma fiind fosta scoala generala nr. 1.
relu, acum 4542 zile, 11 ore, 29 minute
Nu mai inteleg nimic ! In Panciu sunt acum doua licee ? Citeam cu cateva editii in urma si despre liceul Cuza din Panciu.Credeam ca s-a schimbat numele lui Slavici si gaseam normal acest lucru atat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.