Educație

Info-Educaţie

Ziarul de Vrancea
25 nov 2011 2171 vizualizări
Decont pentru dascăli

Primăria Focşani vrea să deconteze naveta profesorilor care predau în municipiu. Dacă dascălii vin din localităţi în care nu sînt mijloace de transport în comun, li se va deconta contravaloarea a 7,5 l benzină premium la 100 km parcurşi, dacă transportul se face cu autoturismul proprietate personală. Dacă profesorii dispun de microbuz, dar preferă maşina personală, Primăria vrea să deconteze numai contravaloarea abonamentului pe transport în comun. Dacă mai multe cadre didactice vin cu aceeaşi maşină, plata se va face numai posesorului autoturismului respectiv. Decontarea se face prin “depunerea la sfîrşitul fiecărei luni de activitate a documentelor justificative eliberate de unitatea de învăţămînt, care certifică efectuarea transportului cu autoturismul proprietate personală”, se arată în raportul municipalităţii. (I. C.)



O vrînceancă la Conferinţa “Verde, Voluntariat, Valorizare”

Educatoarea Gabriela Bîndar de la Şcoala “Anghel Saligny”din Focşani a fost singurul cadru didactic selectat din judeţ din cele 226 de candidaturi depuse pentru participarea la conferinţa naţională de valorizare a proiectelor  “Verde, Voluntariat, Valorizare”. Evenimentul a fost organizat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din cadrul Ministerului Educaţiei în data de 18 noiembrie, în Bucureşti. „Conferinţa a fost de fapt un atelier de creaţie, tîrg de proiecte vii, cafenea publică, dar mai presus de toate o experienţă de învăţare pentru mai bine  de o sută de oameni din toată ţara care au fost selectaţi minuţios”, ne-a spus participanta din Vrancea, Gabriela Bîndar. Temele abordate au vizat voluntariatul şi, printre altele, au fost prezentate 12 proiecte şi s-a participat la ateliere de lucru în care s-au prezentat metode şi tehnici nonformale utilizate în proiecte. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
corina, acum 4534 zile, 21 ore, 56 minute, 14 secunde
Gabriela Bindar este invatatoare in aceasta scoala.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.