Educație

Info-Educaţie: „Învăţ, mă joc şi trăiesc sănătos” la grădiniţele din judeţ

Mihaela Beșleagă
18 nov 2011 1731 vizualizări
Asociaţia Educatoarelor din România, filiala Vrancea, a iniţiat Concursul Judeţean de Educaţie pentru Sănătate „Învăţ, mă joc şi trăiesc sănătos”.

Concursul a început joi, 17 noiembrie, şi se va desfăşura în grădiniţele din Focşani (nr.  23, nr. 17, nr. 3, nr. 13, nr. 11, nr. 1, nr. 2), dar şi din   Gugeşti, Coteşti, Budeşti, Goleşti, Vidra, precum şi la grădiniţa nr. 8 din Buzău. Concursul este organizat în două secţiuni, respectiv chestionare şi creaţii plastice. Cei 300 de prichindei înscrişi în concurs au răspuns la întrebări legate de igiena personală, igiena locuinţei, protecţia mediului, reguli de circulaţie, iar talentul artistic s-a oglindit  în desene şi picturi pe aceeaşi temă. După etapa de jurizare, realizată de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Asociaţiei Educatoarelor şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, efortul preşcolarilor va fi răsplătit cu premii. Pentru că acest concurs face parte din proiectul de voluntariat „Viitorul lor depinde şi de noi” şi are un caracter umanitar, copiii de la Grădiniţa nr. 1 Popeşti au primit în dar sub formă de donaţie aparatură audio, utilă în desfăşurarea activităţilor didactice. Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din profesorii Liliana Sandu, Nicoleta Dîrdală, Mirela Despa şi Marcela Bătranu. (M. B.)

Săptămîna Educaţiei Globale la Şcoala „Nicolae Iorga”


Şcoala „Nicolae Iorga” din Focşani a marcat ieri Săptămîna Educaţiei Globale prin intermediul unor dezbateri cu elevii claselor V-VIII pe tema „Atitudinea faţă de lumea noastră”, care au avut loc în Centrul de Documentare şi Informare al şcolii. „Elevii au urmărit materiale video ce prezentau aspecte, în antiteză, privind viaţa copiilor din state dezvoltate şi a celor din zonele defavorizate. Discuţiile au fost moderate de psihologul Claudia Ciobotaru, care a încercat să scoată în evidenţă atitudinea pozitivă pe care trebuie să o aibă elevii faţă de semeni, familie, şcoală, societate”, ne-a transmis Ioana Sîrbu, directorul Şcolii „Nicolae Iorga”. La activitate au mai participat şi  consilierul educativ Elena Apopei şi bibliotecara Adriana Măciucă. Activitatea de ieri deschide un program de dezbateri care se va derula pe tot parcursul anului şcolar. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.