Educație

“Ochiul din bibliotecă – cititori şi fotografi”

Mihaela Beșleagă
10 nov 2011 1608 vizualizări
Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” a lansat un nou proiect cultural-educativ de promovare a bibliotecii, cărţii şi lecturii, intitulat “Ochiul din bibliotecă– cititori şi fotografi”.

Iniţiat de profesoara Ana-Maria Cornilă-Norocea de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, proiectul are ca protagonişti elevii claselor IX – XII şi se va desfăşura în perioada noiembrie 2011 - mai 2012 la sediile Bibliotecii. Aceştia îşi propun să realizeze  fotografii ce vor ilustra ipostaze inedite ale cărţii, fotografii ce vor fi incluse într-un ciclu de expoziţii intitulate “Fotografii livreşti”. De asemenea, vor fi realizate şi imagini publicitare pentru promovarea cărţii şi a bibliotecii, dar şi texte pe această temă. Produsele obţinute în cadrul proiectului vor fi incluse într-o broşură ce va purta titlul proiectului, dar şi într-un blog, un DVD şi un film de prezentare. “Scopul este acela de a stimula gustul elevilor pentru lectură, fotografie şi arta imaginii”, spune Ana-Maria Cornilă-Norocea, coordonatorul Clubului de Arta Imaginii “Imago Mundi” de la “Cuza”. Întîlnirile au loc lunar la Sala de lectură a Bibliotecii din Str. Maior Sava, vinerea între orele 11.00-12.00. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.