Educație

Alexandra Voicu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor

Gabriela Draghici
28 oct 2011 5283 vizualizări
Noii reprezentanţi ai liceenilor vin de la Colegiile “Unirea”, “Cuza”, Economic, “Ion Mincu”, Liceul de Artă, şi Grupurile Şcolare Mărăşeşti şi “G. G. Longinescu” Focşani

Liceenii judeţului au fost ieri după-amiază în febra alegerilor, ocupînd sala de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea. Miza a fost ocuparea fotoliilor în Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) de preşedinte, vicepreşedinţi, secretari şi responsabili pe cele cinci departamente din fiecare unitate de învăţămînt, care vor reprezenta interesele miilor de liceeni vrînceni în Consiliile Şcolare. “Voi purtaţi o responsabilitate foarte mare de care o să vă daţi seama mai tîrziu, cînd veţi ajunge membri importanţi ai acestei societăţi. Nu numai că reprezentaţi interesele liceenilor, dar voi sînteţi de fapt viitorul acestui judeţ şi acestei ţări. Prezenţa dumneavoastră în această sală reprezintă primul pas spre maturizare. Fie ca cel mai bun să cîştige!”, a spus Dan Ocheşelu, consilierul preşedintelui CJ, Marian Oprişan. Candidaţii au avut fiecare la dispoziţie cinci minute pentru a-i convinge pe votanţi că ei sînt cei mai potriviţi pentru a ocupa această funcţie şi pentru a le reprezenta interesele pe viitor. Micii politicieni s-au recomandat ca fiind de încredere, serioşi, creativi, punctuali, cu capacităţi oratorice şi de leadership, capabili să iniţieze proiecte, să le coordoneze şi să le ducă la bun sfîrşit. Cuzistul Alexandru Munteanu a predat ştafeta în aplauzele tuturor, după doi ani de mandat încununaţi cu succese şi proiecte ambiţioase. Va rămîne însă, în continuare, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, unde este “vocea” tuturor liceenilor din ţară. În locul său, la cîrma CJE Vrancea va veni chiar fostul vicepreşedinte, Alexandra Cristiana Voicu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “Unirea”.


Zece elevi reprezintă interesele liceenilor


Unirista a mizat pe punctele tari dobîndite în mandatul de anul trecut şi a fost singura care a oferit exemple concrete de proiecte pe care doreşte să le iniţieze. “Anul trecut, împreună cu colegii mei, am reuşit să plasăm judeţul Vrancea pe harta consiliilor active, lucru pe care mi l-aş dori şi anul acesta. Am calităţi de lider pe care mi le-am dezvoltat anul trecut, sînt o persoană care duce la bun sfîrşit tot ce începe, serioasă, punctuală şi am o dorinţă de implicare foarte mare. În ceea ce priveşte proiectele, îmi doresc să le duc mai departe pe cele care au devenit deja tradiţie pentru CJE Vrancea, iar pe lîngă acestea, mi-aş dori un tîrg al ONG-urilor, pentru familiarizarea tuturor elevilor din Vrancea cu ofertele de voluntariat prezente. De asemenea, am în vedere includerea unui departament cu un reprezentant din gimnaziu”, a menţionat Alexandra Voicu. Noua echipă a CJE Vrancea este formată din: preşedinte – Alexandra Voicu (Colegiul “Unirea”), prim vicepreşedinte – Andreea Lupu (Liceul de Artă “Gh. Tăttărăscu”), vicepreşedinte secund – Cătălina Marcu (Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”), secretar intern – Adrian Pătrăşcan  (Colegiul Tehnic “Ion Mincu”), secretar extern – Cristian Gîrneaţă (Colegiul “Al. I. Cuza”), director departament concursuri şcolare şi extraşcolare – Andra Nacu (Colegiul Economic), director departamente avocatul elevului – Roxana Boşteog (Grupul Şcolar “G. G. Longinescu”), director departament cultură, educaţie şi formare – Andra Pamfil (Colegiul “Cuza”), director departament sport şi programe de tineret – Andreea Popa (Grup Şcolar Mărăşeşti), director departament mobilitate, formare, informare şi consiliere – Mădălin Blidaru (Colegiul “Unirea”). (Gabriela DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.