Educație

Dumitru Pricop, omagiat de scriitorii vrînceni

Sorin Tudose
26 oct 2011 1273 vizualizări
Poetul vrîncean Dumitru Pricop, trecut în nefiinţă în vara lui 2007, a fost omagiat ieri la Casa Armatei de un public format în mare parte din scriitori vrînceni, dar şi din alte judeţe, critici literari, directori de edituri etc.

Evenimentul organizat de Cenaclul literar „Vasile Cîrlova” împreună cu Asociaţia Culturală „Bogdania” s-a dorit a fi unul cît mai reuşit, motiv pentru care mai mulţi scriitori au ţinut discursuri despre opera poetului, în timp ce elevi de la Unirea au recitat versuri din poeziile lui Pricop. „Ne-am propus să aducem un omagiu celui ce a fost Dumitru Pricop şi care, prin opera sa a făcut să strălucească sufletul romanului şi a vrînceanului în special. A fost prinţul vrîncean al poeziei şi patriarhul poeţilor din Vrancea”, ne-a spus poetul Ionel Marin. La comemorare a fost prezent şi fratele scriitorului care împreună cu ceilalţi invitaţi a urmărit înregistrări video cu regretatul Dumitru Pricop. „Această acţiune acturală este binevenită mai ales în contextul în care ţara este invadată de kitsch, iar prezenţa dumneavoastră în număr mare aici demonstrează importanţa acestui om”, a spus audienţei unul dintre moderatori. La final, cei prezenţi au participat la o masă festivă la Casa Armatei. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
da Coza, acum 4564 zile, 16 ore, 31 minute, 10 secunde
Felicitări acestui om cu suflet mare - Ionel Marin - si tuturor celor implicati în acest eveniment!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.