Educație

Festivalul Colegiului Economic, o primă ediţie de succes

Gabriela Draghici
3 oct 2011 1350 vizualizări
Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani a organizat în week-end o primă ediţie de excepţie a Festivalului de Folclor „Vrancea, plai de dor”.

Sîmbătă, de la ora 10.00, Promenada Mall Focşani a răsunat muzica folclorică. Zeci de elevi de la cinci licee din ţară, alături de alte cinci licee din judeţul nostru şi-au dat mînă cu mînă pentru a promova obiceiurile şi tradiţiile folclorice. Cei prezenţi au asistat la un spectacol ad-hoc de „poezie vestimentară” şi culoare, oferit gratuit de liceeni. „A fost aşa cum ne-am aşteptat, şi poate chiar mai mult de atît. Am fost plăcut surprinşi de cîtă lume s-a oprit să asiste la spectacol. Sperăm ca la anul să găsim o sală cu o acustică bună, să extindem festivalul şi să devină o tradiţie”, ne-a spus Bogdan Ciubotaru, directorul unităţii. Deşi marele premiu a fost adjudecat de cei de la Palatul Copiilor din Piatra Neamţ, elevii vrînceni nu s-au lăsat mai prejos. Ansamblul Cetiniţa de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani şi Ansamblul Ciobănaşul de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” au cîştigat locul II la secţiunea de dans popular, urmaţi de ansamblul Grupului Şcolar „Grigore Gheba” Dumitreşti, care a ocupat locul III. La secţiunea solişti vocali, pe locurile II s-au situat elevii de la colegiile „Unirea” şi „Al. I. Cuza”, cei din urmă reuşind să obţină şi locul III în cadrul aceleiaşi secţiuni de concurs. Premiul special al juriului a mers către Liceul de Transporturi Auto „Bogdan Vodă” din Vişeul de Sus- Maramureş. „Pentru efortul depus şi punerea în scenă a unui spectacol în adevăratul sens al cuvîntului, talentaţii liceeni au fost răsplătiţi cu trofee, diplome, dar şi coşuleţe tradiţionale”, ne-a spus profesoara Marilena Vîlcu, coordonatorul evenimentului. (G. DRĂGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.