Educație

Din nou la scoală după 40 de ani

Aurelian Ivan
9 sep 2011 2064 vizualizări
Nume celebre în medicina vrînceana, dar mai ales în politică, colegi de clasă la un moment dat, s-au reîntîlnit astazi dupa 40 de ani de la terminarea liceului u fostul senator de Vrancea Nicolae Giurgea în perioada 1990-1992 a făcut declaraţii şocante despre politica romanească

Generaţia 1967-1971 s-a reîntîlnit la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” după 40 de ani de la terminarea liceului. Copiii de ieri, acum bătrînii de astăzi, oameni cu părul alb, s-au reîntîlnit cu profesorii lor care au ajuns şi chiar depăşit deja vîrsta de 85 de ani. Dirigintele lor  încă trăieşte fiind la venerabila vîrstă de 95 de ani. Datorită acesto profesori, mulţi dintre elevi au ajuns reputaţi medici, avocaţi, contabili sau politicieni. Cine nu îl cunoaşte pe medicul Dănuţ Ciamburu, specialist în pediatrie, dar mai ales în medicina de urgenţă. Cîţiva ani la rînd a fost directorul Serviciului judeţean de Ambulanţă, un om discret şi modest. S-a rezumat în a se prezenta în faţa colgilor, mai puţin ca medic, cît ca tată a celor două fice pe care le are. Cine nu a auzit de Nicolae Giurgea, unul dintre primii preşedinţi ai Consiliului Judeţean de după 1990, care apoi a devenit prefectul judeţului Vrancea şi mai apoi senator de Vrancea. Un om care a dispărut din viaţa publică de foarte mulţi ani, ocupandu-se de afaceri.” Acum îmi place liniştea”, le-a spus el colegilor cînd a fost strigat la”catalog”. „ Am trecut prin tot ceea ce poate să treacă un om. Îmi pare rău că nu am fost pregătit, atunci cînd am intrat în politica pentru misiune ape care o aveam de îndeplinit.”, a mai spus Nicolae Giurgea. La un moment dat fostul său profesor de istorie, Nicolae Maricel, l-a rugat să descrie o zi din viaţa sa în senatul ţării. Nicolae Giurgea a răspuns provocării. „ Dumneavoastră domnule profesor mi-aţi predat doar vitejiile poporului roman, nu şi trădările, nu mi-aţi spus că poţi fi „atacat” pe la spate.

Eu am fost educat în şcoală să fiu cinstit şi onest, la fel şi în familie. Cu cît urci în ierarhia politică, cu atît îţi dai seama că nu poţi face nimic. Noi toţi am eşuat ca societate. De aceea m-am retras din activitate”, a spus Nicolae Giurgea. Fostul director al Direcţiei de Tineret şi Sport, Petre Plopeanu, a făcut şi el parte din această generaţie a Liceului Cuza. „Este un sentiment de satisfacţie că ne-am reîntîlnit. Din păcate mulţi colegi de generaţie au decedat. La vremea respectivă, în 1967, erau doar două licee, Cuza şi Unirea. Îmi aduc aminte că am dat examen şi eram cîte şapte pe un loc, acum e mai uşor să intri la liceu”, ne-a spus Petre Plopeanu. Generaţia anului 1967 şi-a propus să se întîlnească mai des, acum că s-au văzut după 40 de ani de la terminarea liceului.(Aurelian IVAN)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.