Educație

Proiect pentru prevenirea abandonului scolar la “Elena Doamna”

Gabriela Draghici
2 sep 2011 2145 vizualizări
Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva “Elena Doamna” din Focsani are in plan derularea unui proiect menit sa previna parasirea timpurie a scolii prin terapia medicala acordata elevilor cu dizabilitati.

 Proiectul “Vreau sa fiu sanatos si sa pot merge la scoala” urmeaza sa fie depus in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, dupa ce Consiliul Judetean (CJ) si-a dat acceptul sa fie depus. Valoarea totala a proiectului este de 2.503.164 de lei, din care contributia CJ la cheltuielile eligibile este de 39.010 lei, iar contributia la cele neeligibile de 309.895 de lei. “Prin proiect se doreste sa se asigure terapie medicala si consiliere psihologica si psihopedagogica necesara elevilor cu deficiente in scopul facilitarii acestora la educatie pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii”, se arata in proiect.  Acesta vizeaza asigurarea terapiei medicale necesara pentru 150 de elevi cu dizabilitati, protezarea auditiva a 100 de elevi, asigurarea consilierii psihologice si psihopedagogice pentru orientarea in cariera a 150 de elevi, dar si dezvoltarea unor competente pentru 5 salariati din institutiile de invatamint special din judet. Una dintre cele mai ambitioase obiective ale proiectului este dezvoltarea unei solutii software pentru managementul activitatilor terapeutice care sa permita inregistrarea interventiilor specifice. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.